לזכר תלמידי "מרכז הרב": יוקרב קורבן פסח
במלאת 30 לפיגוע בספריית הישיבה ולקראת חג הפסח, יתקיים בשבוע הבא בירושלים יום עיון בענייני החג, במהלכו תודגם שחיטת הקרבן. וגם: האם מותר לצלות את קרבן הפסח בתנור חשמלי?
נמשכות ההכנות: שלושה שבועות לפני החג ולאחר שכבר פנו לממשלה בדרישה לאפשר את הקרבת קרבן הפסח על הר הבית, יקיימו בשבוע הבא תנועות המקדש יום עיון מיוחד שיעסוק בהלכות הרלוונטיות. שיעורים עיוניים בענייני המקדש מתקיימים במקום מדי שנה, אך השנה תכלול התכנית לראשונה גם את הדגמת השחיטה של הקרבן. האירוע ייערך בישיבת הכותל שברובע היהודי בחסות מכון המקדש, הסנהדרין ומוזיאון דוד המלך. הוא אמור היה להתקיים שבוע לאחר מכן, אך הוקדם לראש חודש ניסן ויוקדש לזכרם של שמונת תלמידי "מרכז הרב" ו"ישיבת ירושלים לצעירים", ביום השלושים להירצחם.
במהלך יום העיון יימסרו שיעורים רבים בסוגיית הקרבת קרבן הפסח בזמן הזה – פולחן דתי שאינו מותנה בקיומו של בית המקדש. בין הדוברים רבני יישובים וראשי ישיבות המזוהים עם הימין, בהם יו"ר ועד רבני יש"ע הרב דב ליאור, ראש ישיבת "כסא רחמים" הרב מאיר מאזוז, והרבנים ישראל אריאל, מנחם בורשטיין, אבי גיסר, ראם הכהן, אהר'לה הראל, יצחק כהן (בנו, נריה, נהרג בפיגוע במרכז הרב), יהודה קרויזר, שבתאי רפפורט ואחרים. בין הנושאים שיידונו: צליית הפסח בתנור חשמלי ושימוש בשיפוד קרמי.
מנכ"ל מכון המקדש, יהודה גליק, אמר ל-ynet כי מדובר בפעם הראשונה בה תתבצע שחיטה פומבית כ"חזרה גנרלית" להקרבת קרבן הפסח. לדבריו, "ביטול הקרבן הוא איסור כרת וזה בדיוק כמו לא לעשות ברית מילה". גליק מסביר כי אף שההלכה אוסרת להיכנס בטומאה למקום המקדש – מותר לעשות כך לצורך הקרבת קרבנות ציבור, וקרבן הפסח הוא אחד מהם, גם בימינו. "אין לנו כוונה לנסות לעלות להר בלי אישור מהמשטרה, אבל הגשנו בקשה ואנחנו בהחלט מתכוננים לזה".
במכתב שנשלחו באחרונה תנועות המקדש לראש הממשלה אהוד אולמרט והשר לביטחון פנים אבי דיכטר, נדרשים השניים לאפשר השנה את הקרבת קרבן פסח. "על אי מילוי המצווה קיים עונש כרת שיש בו משום סכנת חיים לעובר על המצווה ולילדיו", כתב בא כוחם, עו"ד אביעד ויסולי, "על פי חוות דעת רבנית מוסמכת המקובלת על מרשי ונתמכת על ידי עשרות רבנים ניתן להקריב כיום קרבן פסח במקום המקדש... הקרבת קרבן פסח היא חלק מחופש הדת שהוא זכות אדם יסודית וחלק מאושיות המשטר הדמוקרטי".
"יוזכר כי בחודש יולי 2007 הקצתה משטרת ישראל למעלה מ–7,000 שוטרים וחסמה למעלה מ–120 ק"מ של כבישים בכל רחבי ירושלים על מנת לאבטח תהלוכה של כמה מאות איש. אין חולק כי לאבטחת האירוע החשוב בהרבה של הקרבת קרבן פסח בהר הבית לא תזדקק משטרת ישראל אף למחצית מהאמצעים הללו".
עו"ד ויסולי מבקש לאפשר את הפולחן "הן במסגרת חופש הדת והפולחן, הן במסגרת סעיף 6 לחוק יסוד: ירושלים בירת ישראל האוסר על הענקת סמכויות שלטוניות לכל גוף זר והן במסגרת הדרישה של בג"ץ לתת תוכן ומשמעות לקריאה ההיסטורית 'הר הבית בידינו'".
שחיטה. ארכיון
צילום: צפריר אביוב
מומלצים