שתף קטע נבחר

 

דו"ח אמנסטי: הדיכוי בסין גבר בשל האולימפיאדה

דו"ח שפרסם ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל" קובע כי הדיכוי של פעילי זכויות אדם בסין לא רק שלא הופחת - אלא הוחמר. הסיבה לכך אינה אלא האולימפיאדה הקרבה, שאותה זכתה סין לארח לאחר שהתחייבה לשפר את מצב זכויות האדם במדינה

סין ביצעה מעט מאוד רפורמות חיוביות ומשמעותיות בתחום זכויות האדם במדינה - כך עולה מדו"ח חדש שפרסם הלילה (יום ד') ארגון זכויות האדם הבינלאומי "אמנסטי אינטרנשיונל".

 

מהדו"ח עולה כי מצבם של פעילי זכויות אדם ועיתונאים מבקשים לחשוף את הפרות זכויות האדם המתבצעות במדינה עדיין קשה - וכי השלטונות הסיניים ממשיכים לנקוט צעדים קשים כדי לעצור את הפעילים, להפחידם ולרדוף אותם. מחברי הדו"ח טוענים כי מסיבה זו, המשחקים האולימפיים לא הצליחו לשמש כקטליזטור לרפורמה בתחום זכויות האדם במדינה. לדבריהם, אלא אם תפעל הממשלה הסינית כדי לשפר מיידית את המצב, ייערכו המשחקים האולימפיים באווירה של דיכוי.

 

הדו"ח קובע כי התירוץ לגל הדיכוי הנוכחי הסוחף את סין הוא לא אחר מאשר המשחקים האולימפיים. "דיכוי הפעילים דווקא הוחמר - ולא הופחת - בגלל האולימפיאדה", אמרה מזכ"לית אמנסטי אינטרנשיונל, איירין קהאן. "מעשים אלו מעוררים ספק באשר לרצינות כוונותיהן של הרשויות במדינה, שהתחייבו לשפר את מצבן של זכויות האדם בסין לקראת האולימפיאדה".


שוטר סיני בכיכר טייננמן בבייג'ינג, אתמול (צילום: רויטרס) 

 

הדו"ח מתייחס להפרות זכויות האדם המתבצעות באופן תדיר במדינה - וכן לדיכוי האלים של ההפגנות שפרצו בחודש שעבר בטיבט ובמחוזות הסמוכים לה. מחברי הדו"ח ציינו כי הם מכירים בחובתם של הרשויות להגן על יחידים ורכוש מפני פעולות אלימות - אך קבעו כי יש להבטיח שהצעדים הננקטים בתגובה לפעולות אלה הם פרופורציונאליים והכרחיים, בהתאם לסטנדרטים הבינלאומיים של זכויות האדם.

 

הסינים נקטו מדיניות של "טיהור"

מחברי הדו"ח טוענים כי בשל האולימפיאדה הקרבה, נקטו השלטונות הסיניים מדיניות של "טיהור", שבמסגרתה נעצרו פעילי זכויות אדם לא-אלימים, פעילים חברתיים, עורכי דין ואנשים אחרים שהעזו להתבטא נגד הממשל. זאת בניסיון להציג תדמית סינית "הרמונית ויציבה" בעיני העולם באוגוסט הקרוב.

 

מחברי הדו"ח אף קובעים כי העובדה שהשלטונות הסיניים הכריזו כי חשפו "מזימת טרור" שנועדה לפגוע באולימפיאדה מבלי לתמוך את ההכרזה בראיות קונקרטיות, מעוררת את החשדות שהשלטונות מפריזים באיום הטרור כדי להצדיק את המעצרים הנרחבים. חרף התחייבויותיה של בייג'ינג לשפר את מצב זכויות האדם במדינה, פעילי זכויות אדם רבים עדיין נמצאים במעצר או תחת מעקב משטרתי קפדני.

 

גם היחס כלפי התקשורת הזרה עדיין לוקה בחסר. הדו"ח קובע כי עיתונאים זרים המבקשים לדווח על נושאים הנתפסים כ"רגישים" בעיני השלטונות הסיניים נתקלים בקשיים ובמכשולים - חרף התקנות החדשות שקיבלה סין בשנה שעברה. גם עיתונאים מקומיים נאלצים להמשיך לעבוד תחת פיקוח קפדני וצנזורה - ואלה מהם המבקשים למתוח ביקורת על הרשויות נמצאים בסכנת מאסר. כן הוחמרה הצנזורה על אתרי אינטרנט ועל תקשורת סלולרית, ואין ראיות לכך שחלה ירידה במספרן של ההוצאות להורג במדינה.

 

"הזמן העומד בפני השלטונות הסיניים, שבו יוכלו לפתוח בדרך חדשה המבוססת על מתן כבוד לזכויות האדם במדינה, הולך ואוזל", נכתב בדו"ח. "חיוני שהקהילה הבינלאומית - בכלל זה הגורמים האמונים על האולימפיאדה כגון הוועד האולימפי העולמי, וכן מנהיגים המתעתדים להגיע למשחקים האולימפיים - תנקוט עמדה משמעותית יותר כלפי השלטונות הסיניים כדי שניתן יהיה לשים קץ להפרות הללו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משטרת סין. ללא פרופורציה
צילום: רויטרס
נזירים טיבטים (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים