נחשפו מסמכי המינויים הפוליטיים של אולמרט
חוקרי משרד מבקר המדינה תפסו במהלך פשיטה על משרד התמ"ת תכתובות מחשב מהתקופה שבה כיהן אהוד אולמרט כשר התמ"ת, הנוגעות לפרשת המנויים הפוליטיים. באחד המכתבים הציע עובד יחזקאל לאולמרט לקלוט לעבודה את אחד ממקורביהם: "הוא מאוד מעוניין ובינינו גם מתאים. נוכל באמצעותו לעשות לא מעט דברים"
במהלך אחת הפשיטות של חוקרי משרד מבקר המדינה על משרד התעשייה המסחר והתעסוקה נתפסו תכתובות מחשב מהתקופה שבה כיהן שם ראש הממשלה אהוד אולמרט, הנוגעים לפרשת המנויים הפוליטיים - כך חשף הערב (יום ד') ערוץ 2.
מבקר המדינה מתח בעבר ביקורת חריפה על אולמרט, שכיהן שלוש שנים כשר התמ"ת מטעם הליכוד, וכן על מנכ"ל משרדו דאז, רענן דינור. בדו"ח שחיבר קבע המבקר כי אולמרט ודינור העבירו שורה של מינויים פוליטיים ברשות לעסקים קטנים ובינוניים של חברי מרכז ליכוד שלא היו ראויים לתפקידים.
ח"כ אריה אלדד אמר הערב כי "מי שלא הבין את סוד השרידות של אולמרט למד הערב איך הפך אולמרט את השירות הממשלתי למכרה זהב של מינויים פוליטיים ותעשיית ג'ובים, וכך הקיף עצמו ברשת סמיכה של שותפים לדבר עבירה, והוא מנהל את המדינה כראש כנופייה".
"אהוד שלום"
תכתובות המחשב שהוציאו חוקרי מבקר המדינה נתפסו במחשב של שולה זקן, ששימשה ראש לשכתו של אולמרט. מהתכתובות, שנשלחו על פני כשנתיים וחצי, עולה בין היתר כי עובד יחזקאל, כיום מזכיר הממשלה, ביקש למנות את ציון תורג'מן, מי שהיה המשנה למנכ"ל עיריית ירושלים, לסמנכ"ל שרות התעסוקה.
יחזקאל שלח לאולמרט דואר אלקטרוני שבו כתב:
"אהוד שלום,
מבקש להזכירך לשוחח עם רענן ולהבטיח שמינוי מנהלי המחוזות בלשכת התעסוקה ייעשה רק דרכך ולאחר אישורך. אני סבור שאפשר לנצל את הרפורמה כדי לקלוט את ציון תורג'מן כסמנכ"ל שרות התעסוקה. הוא מאוד מעוניין ובינינו גם מתאים. נוכל באמצעותו לעשות שם לא מעט דברים".
פעיל ליכוד אחר שאולמרט ויחזקאל ביקשו לכאורה למנות בדחיפות היה איציק מיכאלי. השניים ניסו לסדר לו ג'וב בקופת חולים לאומית ופנו ליו"ר קופת החולים, מיקי צולר. יחזקאל כתב לאולמרט:
"אהוד שלום,
איציק מיכאלי נפגש עם מיקי צולר ביום חמישי, היתה פגישה טובה וחיובית, אך מיקי אמר שמדובר בתהליך של שלושה חודשים. אמרתי לאיציק שאנחנו פועלים כדי למצוא פרויקט שיאפשר תעסוקה לחודשים הקרובים ושנעדכן אותו אבקש התערבותך מול רענן, כדי לסיים את העניין עם הרשות לעסקים קטנים".
בסופו של דבר מונה מיכאלי כפרויקטור ברשות. מבקר המדינה כתב בדו"ח שפרסם כי העסקתו של מיכאלי היתה בתחומים שבהם אין לו כל ידע וכי נמצאה מולו מערכת יחסים חריגה שכללה למשל המשך תשלום משכורת - גם לאחר שתקופת ההתקשרות החוזית הסתיימה.
במקרה אחר ניסה יחזקאל לקדם אדם לתפקיד דירקטור. יחזקאל כתב לאולמרט:
"אהוד שלום,
עו"ד יובל גלאון טוען שמכיר אותך, הוא היה מועמד לדירקטוריון בגלילות והומלץ על-ידי ליצמן. שימש בעבר כיועץ המשפטי של הוועדה המחוזית בירושלים האם תרצה להתקדם במינוי?".
יחזקאל גם ניסה להסיר מהדרך את מי שלא שיתף פעולה, כמו גלית אבישי, מנכ"לית המועצה לצרכנות באותה תקופה. כך כתב יחזקאל:
"אהוד שלום,
אני שב על עמדתי, אותה הבעתי כבר מספר פעמים בפניך ובפני רענן. גלית אבישי אינה פועלת בנאמנות ובלויאליות כלפי המשרד. אני שב ומציג את דעתי שכדאי שרענן יפעל בעניין ולדעתי חשוב שהוא יבין את זה ממך".
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה לערוץ 2 כי "מדובר בטענות שחלקן ממוחזרות אשר פורסמו כבר בעבר בכלי התקשורת. לחלק ניכר מהפרטים והשמות אין קשר עם מינויים פוליטיים ולא מדובר כלל באנשים המזוהים פוליטית או בטיפול שעניינו פוליטי".
מבקר המדינה קבע בשעת פרסום הדו"ח כי "מהממצאים עולה כי בהליכי הבחירה של הפרויקטורים ובהפעלתם נפלו פגמים מהותיים. עובדה זו בצירוף הזיקה הפוליטית לשר מעלה חשש כי שיקולים פוליטיים עמדו בבסיס בחירתם". כעת עשויים המכתבים לשמש ראיות בחקירת אולמרט בפרשת המינויים הפוליטיים.