בגולן מרגיעים: 93 אחוזי תפוסה לקראת פסח
אחרי הפרסומים על היערכות סורית למתקפה ישראלית והחשש מהתלקחות הגבול, אנשי הרמה מבקשים להבהיר שהתפוסה בחדרי האירוח כמעט מלאה. עם זאת, ראש המועצה מבטיח שהופקו לקחים מהמלחמה האחרונה: "אנחנו ערוכים"
מתח בצפון? ברמת הגולן משדרים עסקים כרגיל. למרות הדיווחים על מתיחות בגבול הצפון מזרחי, עומדת התפוסה בצימרים ובחדרי האירוח בגולן לקראת סוף השבוע הקרוב על כ-85 אחוזים, ועל יותר מ-93 אחוזים לקראת חג הפסח שיחול בעוד כשבועיים.
הפרסום אתמול (יום ד') לפיו הועלתה הכוננות בצבא סוריה מחשש למתקפה ישראלית, לא מרתיעים את תושבי הגולן וגם לא את המטיילים. במרבית אתרי ההנצחה והתיירות בגולן נראו היום מטיילים שהביעו ביטחון רב בשקט ששורר בצפון, תוך תקווה כי סוריה והחיזבאללה לא ישובו ויחממו את הגבול.
"רוחות המלחמה מנשבות רק בכלי התקשורת ולא בשטח", מתעקש מנהל ענף התיירות בקיבוץ מרום גולן, ערן גליק.
"אנשים ממשיכים להזמין חדרים בכל היישובים מתוך הבנה שלא צריך לנסוע לאירופה כדי לראות נוף מרהיב - שילוב בין ירוק וחום - והנאה משלל אטרקציות. אנחנו ערוכים כל השנה לכל התפתחות מקווים ומאמינים שהמטיילים ייהנו ממזג האוויר טוב ומחג שקט".
בעיתון הלונדוני "אל קודס אל ערבי" פורסם כי סוריה רואה בתקשורת הישראלית ובהצהרות בכירי צה"ל הסתה גדולה וניסיון להכשיר את דעת הקהל בישראל ובעולם למלחמה נגדה.
עוד אתמול שלח סגן הרמטכ"ל, האלוף דן הראל, מסר לכיוון דמשק: "איני חושב שיש לצד כזה או אחר עניין לעימות צבאי, אך מי שינסה לפגוע בישראל כדאי שיזכור שהיא המדינה החזקה באזור, התגובה תהיה קשה וכואבת". בסיור בצפון השבוע אמר שר הביטחון אהוד ברק ואמר כי "צה"ל דרוך, ערוך ומתוכנן לכל האפשרויות. אנחנו מסתכלים על השקט הפסטורלי הזה מסביב ויודעים שמתחת לפני השטח רוחשים דברים אחרים".
"המקלטים עברו שדרוג"
לצד המשך פיתוח ההתיישבות, החקלאות והתיירות ב-33 היישובים, ממשיכים ברמת הגולן להפיק לקחים ממלחמת לבנון השנייה ולתת מענה בעת חירום ל-18 אלף התושבים בקצרין וביישובי המועצה האזורית גולן.
במהלך המלחמה האחרונה, נחתו ברחבי הגולן כ-140 רקטות קטיושה, חלקן הגדול בשטחים פתוחים. מיעוטן גרמו לנזקים ברכוש למבנים.
ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, סיפר ל-ynet: "מאז המלחמה הפקנו לקחים ואנחנו נערכים באופן יסודי. בשנה החולפת גיבשנו מערך מקיף של כוח אדם במועצה וביישובים (צח"י - צוות חירום יישובי), שתורגל לטפל בתרחישים שונים בשגרה ובחירום. המקלטים עברו שדרוג, וגם נבנו מקלטים חדשים במקומות בהם היה פער בין מספר התושבים לכמות שיכולים להכיל המקלטים הקיימים. אנו מקווים כי לא נאלץ לבחון את עצמנו, אך במידה וכן, אנו ערוכים".