שוב: 13 מבוקשים פלסטינים ברחו מהכלא בשכם
המבוקשים, פעילים בזרוע הצבאית של פתח, ברחו מהכלא בשכם זו הפעם השנייה במחאה על התנאים במקום. הפעילים, שהסגירו את עצמם בעבר במסגרת הסגר המבוקשים בין ישראל לפלסטינים, יידו רימונים לעבר אנשי הביטחון
מתיחות בין הרשות הפלסטינית לבין גדודי חללי אל-אקצה: 13 פעילים מהזרוע הצבאית של הפתח, שהיו כלואים בבית סוהר של הרשות בשכם, נמלטו אמש (יום ו') ומאז לא נראו עקבותיהם. אותה קבוצה נמלטה מהכלא רק לפני חודשיים.
הבולט שבין הנמלטים מכלא ג'נייד הוא מהדי אבו ר'זאלה, פעיל בולט של גדודי חללי אל-אקצה. אחד הפעילים הנמלטים אמר ל-ynet כי הקבוצה החליטה לברוח מהכלא על רקע ההתמהמהות מצד הרשות הפלסטינית בטיפול בבעייתם.
קצין פלסטיני סיפר כי במהלך הבריחה הנועזת פוצצו המבוקשים את דלתות הכלא ברימוני יד וזרקו רימונים לעבר אנשי הביטחון הפלסטינים. רוב חברי הקבוצה ברחו מהאגף המופעל על ידי אנשי מנגנון הביטחון המסכל.
ל-ynet נודע כי בעקבות האירוע התכנסו מפקדי המנגון בשכם והחליטו על תגבור הכוחות סביב הקסבה בעיר. הם מעריכים כי שם מסתתרים המבוקשים.
עוד אמר הקצין הפלסטיני כי הנהגת הרשות נחושה להחזיר את הנמלטים למעצר, "גם אם הדבר יגבה קורבנות. אנו מחוייבים על פי הסכם המבוקשים לשמור ולפקח על החבורה הזו. אם הם יישארו בחוץ, הדבר יספק תירוץ לישראל לא להמשיך בהשלמת יישום הסכם המבוקשים".
לדבריו, ישראל אמורה להכריז בקרוב על שלב חדש בהסכם ועל רשימה חדשה של פעילים שייזכו לחנינה סופית. "אירוע כמו זה שקרה הערב פוגע במעמד הרשות בעיני הרחוב הפלסטיני בתקופה שבה אנו מנסים להשליט סדר, ובנוסף הוא עלול לשחק לידי ישראל ולפגוע בסיכויים של יתר המבוקשים לזכות בחנינה". עוד אמר הגורם כי אם הבעיה לא תפתר בשעות הקרובות, עלולים קצינים ומפקדים במנגנון הרשות "לשלם בתפקידם".
המבוקשים ברחו, חזרו וברחו פעם נוספת
אותה הקבוצה, בראשותו של אבו ר'זאלה, נמלטה מאותו הכלא בחודש פברואר. לאחר בריחתם מהכלא ניהלו הנמלטים מגעים עם ראשי המנגנונים בשכם, וכעבור יומיים הסכימו לשוב לכלא. המבוקשים שנמלטו הסגירו את עצמם ואת נשקם בעבר לידי הרשות במסגרת הסדר המבוקשים בין ישראל לפלסטינים, עליו פורסם לראשונה ב-ynet.
לפי ההסכם, מבוקשי גדודי אל-אקצה שהסגירו את עצמם, נכנסו לתקופת מבחן בת שלושה חודשים ומבוקש שלא יעסוק בתקופה זו בטרור - יזכה לחנינה סופית. על פי ההסכמות זכו לאחרונה כ-30 מבוקשים לחנינה סופית וכ-200 נוספים מגדודי חללי אל אקצה החלו בתקופת מבחן נוספת, עד אשר ימלאו את הדרישות של אי עיסוק מוחלט בטרור, מסירת הנשק ונוכחות רצופה במתקני הרשות.
במסגרת ההסכם, חלק מן המבוקשים נשאר מרותק למפקדות המנגנונים, חלק אחר הועבר למפקדות הרשות ביריחו וקבוצה שלישית הועברה לכלא הרשות בג'נייד.