תארי לטביה: הורשע מזכ"ל הסתדרות המורים לשעבר
אברהם בן-שבת וסגנו אורי גרומן הורשעו בקבלת שוחד וקבלת דבר במרמה בפרשת התארים המזויפים. הם זוכו מחמת הספק מעבירות של מרמה והפרת אמונים. השופטת: "תרוציו של בן-שבת מאולצים ומגוחכים". חנה ייני, נאשמת נוספת, זוכתה
מזכ"ל הסתדרות המורים לשעבר, אברהם בן-שבת, וסגנו, אורי גרומן, הורשעו היום (א') בעבירות של קבלת שוחד וקבלת דבר במרמה, בפרשת התארים המזויפים של אוניברסיטת לטביה. השניים זוכו בבית משפט השלום בתל-אביב, מחמת הספק, מעבירות של מרמה והפרת אמונים.
בפרשה, שנחשפה לפני כשש שנים, הואשמו בן-שבת וסגנו בקבלת שוחד מחברת "מודום", שהפעילה את שלוחת אוניברסיטת לטביה בישראל. מנהלה של החברה, אברהם אבן חן, הורשע לפני כשלוש שנים על שפעל במרמה להענקת תארים אקדמיים תמורת כסף. בן-שבת הואשם גם בכך שלמד לתואר ראשון ושני מבלי לשלם. חני ייני, מנהלת בחברת "מודום" ששמה נקשר בפרשה, זוכתה מכל האישומים נגדה.
השופטת מרים דיסקין התייחס בהכרעת הדין לגרסאות שמסר בן שבת, בנוגע לאי תשלום שכר הלימוד לתואר השני. השופטת קבעה כי הוא "נאחז במהלך המשפטי בתירוצים מאולצים ומגוחכים בניסיון להסביר מעל הדוכן את השינויים בגרסאותיו. בהתייחס לשיהוי, או שמא נדייק אי תשלום שכר הלימוד לתואר השני, גם לאחר קבלת התואר, פעם תלה את הקולר באבן חן ובנשימה אחת חזר בו והאשים בשכחה את עיסוקיו הרבים ועומס עבודתו, וככל שהאריך בהם, הלך והסתבך בסבך שקרין ושקע בתוכם".
באוגוסט 2003 הוגשו כתבי אישום בפרשת התארים המזויפים של אוניברסיטת לטביה. על-פי פי כתב האישום, במסגרת תפקידם טיפלו בן שבת וגרומן בנושאים הנוגעים לעובדי הוראה החברים בהסתדרות המורים, וכן בזכויותיהם הכספיות והסוציאליות בן שבת היה ממונה על ניהול המשא ומתן על תנאי עבודתם של המורים מול משרד האוצר, וכן היו בן שבת וגרומן ממונים על שיפור מעמדם של המורים.
בן שבת נאשם, בין השאר, בכך שלא שילם עבור לימודיו ואף קיבל עבודות מוכנות שהגיש, לכאורה, בשמו. במהלך המשפט הוא הכחיש את האישומים נגדו. גרומן הכחיש גם הוא את האישומים.