זכר לקורבן: שחיטה פומבית בירושלים
מעל 200 איש השתתפו ביום עיון שעסק בסוגיית קורבן הפסח בימינו. לאחר מכן, באישור בית-המשפט, התכנסו הנוכחים ברחבת ישיבת פורת יוסף הסמוכה לכותל, וצפו בשחיטה הפומבית
בתום מאבק משפטי מתוקשר ולאחר שהעתירות נגד קיום האירוע נדחו התקיימה אמש (יום א') בירושלים השחיטה הפומבית שערכו תנועות המקדש כהכנה לקראת הקרבת קרבן הפסח. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet ביצעו המארגנים אמש רק חזרה גנרלית והם מקווים להקריב את הקרבן על הר הבית בערב החג.
השחיטה הפומבית. למבוגרים בלבד (צילום: עזרא הלוי)
למעלה מ-200 איש השתתפו אתמול ביום עיון מיוחד בישיבת הכותל בירושלים שעסק בנושא קרבן הפסח בימינו. בסיום האירוע כונסו הנוכחים ברחבת ישיבת פורת יוסף הסמוכה לכותל המערבי כדי לצפות בשחיטה הפומבית. בהוראת בית המשפט לא הותר לקטינים לצפות באירוע ושוטרים וסדרנים שהיו במקום הקפידו כי הקהל יעמוד במרחק של שלושה מטרים לפחות מהכבש שנשחט.
הקרב המשפטי
בית משפט המחוזי בירושלים אישר אתמול את החלטת בית משפט השלום ובכך התיר את קיומה הערב של השחיטה הפומבית.
בהחלטתה בסוף השבוע קבעה שופטת השלום חגית מאק-קלמנוביץ כי אין מדובר בהתעללות או בניסויים בבעלי-חיים. לדבריה, "כיוון שמדובר בשחיטת כבש על ידי שוחט מנוסה, והבשר שנשחט ישמש למאכל, הרי שהמעשה בבסיסו אינו שונה באופן מהותי משחיטה של כל בעל חיים לצורך מאכל". עוד הוסיפה השופטת: "הרצון ללמוד ולהעמיק בהלכות הפסח והקרבת קרבן הפסח הוא בוודאי לגיטימי וראוי".
בדיון שהתקיים ביום שישי התחייב מנכ"ל מכון המקדש, יהודה גליק, כי האירוע יתקיים בבית ספר ללימוד שחיטה ברובע היהודי, במקום בו התקיימו שחיטות של בעלי חיים בעבר. גליק אמר כי ההדגמה מיועדת למשתתפים ביום העיון שייערך החל מהבוקר בנושא קרבן הפסח ולא תֵעשה בפני הציבור הרחב. עוד הוא מסר כי את השחיטה יבצע שוחט מנוסה, "בצורה מכובדת ובכובד ראש", ובשר הכבש יימסר לאכילה למשפחות נזקקות.