שתף קטע נבחר

ת"א: מעונות ייסגרו - איפה יתגוררו סטודנטים?

בשנת הלימודים הבאה ייאלצו 250 סטודנטים שהתגוררו במעונות מילמן באוניברסיטת תל-אביב, לחפש מקום דיור אחר. החברה המפעילה את המעונות העבירה את הבניין לטובת יהודים מהעולם המגיעים לישראל. והסטודנטים? - חלקם חושבים להפסיק ללמוד או לעבור לאוניברסיטה אחרת

ל-250 סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב לא יהיה מקום לגור בשנת הלימודים הבאה, בשל סגירתם של מעונות מילמן - התוצאה: ככל הנראה הסטודנטים יאלצו לסיים את לימודיהם.

 

במעונות באוניברסיטת תל-אביב מתגוררים השנה 1,200 סטודנטים. החברה המפעילה את המעונות "השתתפויות בנכסים" חתמה חוזה חדש להשכרת המבנה עם הסוכנות היהודית, ולא עם אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב ולכן במעונות מילמן לא יתגורר סטודנטים, אלא צעירים יהודים. במקביל לסגירה, נערכים שיפוצים במעונות אחרים, כך שבסופו של דבר מדובר במחסור בדיור של כ-450 מיטות.  

 

באוניברסיטת תל-אביב, האוניברסיטה הגדולה בארץ, קיים יחס מזערי של 1,200 מיטות במעונות, ל-30 אלף סטודנטים. מרבית הסטודנטים הנעזרים במעונות הם מעוטי יכולת, חלקם עולים חדשים, אחרים באים מהפריפריה ואין להם יכולת כלכלית לשכור דירה בעיר, שבה האמירו מחירי השכירות לשיאים בשנה החולפת.

 

אלכס מרזל (23), סטודנט שנה ג' לסוציולוגיה באוניברסיטת תל-אביב: "המשמעות של סגירת המעונות עבורי היא להיזרק לרחוב ולהפסיק את לימודי. מבחינתי לא אוכל להמשיך ללמוד כי אין ביכולתי לשכור דירה בתל-אביב, וזה פשוט אסון. אנשים נמצאים במעונות כמוצא אחרון. יש כאן את האוכלוסייה הכי חלשה: עולים חדשים, ערבים, עיירות פיתוח. האופציה היחידה מבחינתי להמשיך ללמוד היא לנסות ולהתקבל לאוניברסיטה אחרת, אבל התחלתי פה וכאן אני רוצה לסיים את לימודי".

 

באגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב מזהירים מפני המצב. יו"ר האגודה, גיל גולדנברג: "מצוקת הדיור בתל-אביב הגיע בשנים האחרונות לשפל חסר תקדים, שהוביל לעלייה בלתי מוסברת עבור הסטודנטים במחירי שכירת הדירות. בשנה הקרובה יחל שיפוץ הכרחי במתחם מעונות אינשטיין, שיוביל לצמצום נוסף במספר המיטות המוצעות לסטודנטים. עבור מספר לא מבוטל של סטודנטים מעוטי יכולת, משמעות סגירת המעונות במילמן ושיפוץ הקיימים באינשטיין - היא ביטול שנת הלימודים באוניברסיטה. אין סיבה שצעירים החיים בארץ, וחלקם משרת במילואים ולומד באוניברסיטה לטובת כאלה הגרים בחו"ל – יגורשו".

 

גרשון קופיט, מנהל סניף תל-אביב של חברת "השתתפויות נכסים", אמר ל-ynet בתגובה: "היה הסכם עם אגודת הסטודנטים לתקופה מסוימת על שני בניינים. החוזה מסתיים ובאגודה ידעו את זה. הבעלים החליטו לעשות עסקה עם גוף אחר, כנראה הסוכנות. על מה הם מלינים? בעבר היה חוזה מול הנהלת האוניברסיטה, וכשהיא החזירה את אותם המעונות לפני שלוש שנים, והם החלו להיות מופעלים על-ידי האגודה מדוע אז לא צעקו? אנו ממשיכים להשכיר לאגודה בניין אחר. זה שיש היום מצוקת מקום זה נכון, אבל יש עוד הרבה גופים שניתן לפנות אליהם. זה לא מתפקידנו לדאוג למצוקת מקום באוניברסיטה, אלא תפקידה של ההנהלה".

 

מהנהלת אוניברסיטת תל-אביב טרם התקבלה תגובה.


פורסם לראשונה 10/04/2008 22:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת ת"א
צילום: ניב קלדרון
גולדנברג. הם לא יילמדו
מומלצים