שתף קטע נבחר
 

הדבר הגדול הבא

שנתיים אחרי מופע הבכורה בשבדיה מגיע "פורו", אירוע רב תחומי מסעיר של אוהד נהרין לישראל. אנימציה יפנית, טכנולוגיה מתקדמת והתנועה המשכרת של נהרין הם סיבה מספיק טובה לקפוץ לנמל

"פורו הוא ז'אנר בפני עצמו", כתבה מבקרת של מגזין מחול נחשב בשטוקהולם, על יצירתו של אוהד נהרין, תערוכת מיצג יוצאת דופן, שמערבבת גופות אנושיים ווידאו ארט. העבודה, שעלתה בשנת 2006 בבכורה עולמית בתיאטרון היהודי בשטוקהולם, היא תולדה של שיתוף פעולה ראשון בין נהרין לאמנית היפנית איאקו טאבאטה (טבאימו) והחל מחודש מאי יוכל גם הקהל הישראלי ליהנות מפרותיה.

 


 

"פורו", יצירה בין תחומית ורב תרבותית, שמפגישה את הקהל עם יפן, אמנות האנימציה ומחול, תציג חודשיים בביתן בנמל תל אביב שהותאם במיוחד לצרכיה. הפעם אין מדובר במופע מחול קונבנציונאלי, אלא באירוע מתמשך, שנפרש על פני שעות ובו מבקר הקהל כמו בתערוכה. היצירה נמשכת לכל אורכן של שעות הפעילות בביתן והצופה מוזמן להיכנס לתוכה בכל רגע ולצאת ממנה מתי שיבחר. את פסק הקול לאירוע ערך אהד פישוף ואת התאורה עיצב במבי. בניגוד ליצירותיו הקודמות של נהרין, בהן עוצבו התלבושות מתוך תפישת הבמה, את תלבושות הרקדנים יעצבו הפעם מעצבי האופנה מירית וינשטוק, ששון קדם ואלה רוזנברג.


 

"פורו" נולד בהשראת עבודת וידאו של טבאימו אליה נחשף נהרין במהלך ביקור בניו יורק לפני ארבע שנים. עבודת הווידאו המקורית, "בית מרחץ (גברים)", הוצגה בין היתר בגלריית ג'יימס כהן בניו יורק ובמוזיאון ישראל. העבודה, שמתארת בית מרחץ יפני מנקודות מבט שונות של דג וציפור, מושפעת מתחריטי עץ יפניים מהמאה ה-XIX ומאמנות המאנגה העכשווית. את האנימציה ציירה טבאימו בעצמה, כשלגרסה הנוכחית המוקרנת על שלושה קירות הוסיפה היוצרת תמונות לבקשתו של נהרין.

 


 

במקביל להקרנת הוידאו על קירות הביתן רוקדים רקדנים על במות מסתובבות ובגבהים שונים. הכוריאוגרפיה בנויה בלופים של 45 דקות ובסופם מתבצע חילוף רקדנים. בניגוד לשבדיה, שם הועלתה היצירה עם רקדנים גברים בלבד, בישראל יצטרפו לקאסט גם רקדניות.

 

40 רקדנים מלהקת בת שבע ומהאנסמבל משתתפים בעבודה עתירת הטכנולוגיה, שבה מקבלים הרקדנים הוראות באזנייה.

 

הרעיון למקם את "פורו" במרכז החיים האורבאניים של העיר תל אביב, נולד מתוך רצון להפוך את האירוע לחלק אינטגרלי מתנועת האנשים הסואנת בנמל. את הביתן, השקוף למחצה, תכנן גיורא פורטר.

 

כמתנת חג לכבוד יום הולדתה הששים של מדינת ישראל, החליטה להקת בת שבע שמחירי הכרטיסים לאירוע יעמדו על 60 שקלים בלבד, וזאת על מנת לאפשר לרבים גישה. במהלך החודשיים התגייסו אמנות לעם והמועצה לתרבות ולאמנות של מפעל הפיס לסבסוד והסעת קהל מהפריפריה לנמל תל אביב לצפייה במופע, שקיומו התאפשר גם בתמיכת עיריית תל אביב וחברת מי עדן. האירוע יהיה פתוח במהלך חודשי מאי ויוני מדי ב'-ד' בין השעות 18:00-22:30. בימי שישי יהיה הביתן פתוח בין השעות 11:00-17:00 ובימי שבת בין השעות 12:00-21:00.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פורו. ז'אנר בפני עצמו
צילום: גדי דגון
לאתר ההטבות
מומלצים