שילוב מנצח: קרם שוקולד על מרנג שקדים ואגוזים
העוגה שלפניכם מורכבת משתי שכבות המשלבות בין מרנג שקדים ואגוזים לבין קרם שוקולד וקפה, בחגיגה מתוקה ועשירה במיוחד
עוגת קרם שוקולד על מרנג שקדים ואגוזים
מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"
המרכיבים:
160 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית נס קפה
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
לבסיס:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
1/4 כוס שקדים טחונים
לגנאש (אופציונלי):
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
כלים: תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- הבסיס: מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
- מקפלים פנימה את אגוזי הלוז, השקדים הטחונים ויתר הסוכר.
- יוצקים לתוך התבנית ואופים בתנור, שחומם מראש לחום של 160 מעלות, כ-15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- קרם השוקולד: ממיסים בסיר כפול (באן מארי) או במיקרוגל את השוקולד מריר, הקפה והחמאה.
- מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס.
- יוצקים את המסה על הבסיס ואופים פעם נוספת בתנור, בחום של 160 מעלות, כ-20 דקות.
- מצננים את העוגה במשך 12 שעות לפחות.
- הגנאש: ממיסים כל המרכיבים בסיר כפול (בן מארי) עד לקבלת מרקם חלק.
- יוצקים את הגנאש על העוגה המצוננת ומצננים שוב כחצי שעה.
- ניתן לעבור עם קצה המזלג ולעשות צורות מעניינות על השכבה העליונה.
מומלצים