מבצע בלון: על גגות תל-אביב מישהו משקיף
במשך 45 דקות ריחפה מצלמת וידאו, שחוברה לעשרה בלוני הליום, וצילמה את רחובות תל-אביב. חמישה צעירים שעמדו מאחורי המבצע המקורי איתרו את המצלמה, ששרדה את המסע, בגינה בצפון העיר. בואו לראות את התוצאה
על גגות תל-אביב - גירסת הבלון. חמישה צעירים מתל-אביב החליטו לערוך מחווה מיוחדת לעיר מגוריהם, וביצעו ביום שישי האחרון מבצע יוצא דופן מסוגו - הם הפריחו לאוויר בלוני הליום שאליהם חוברה מצלמת וידאו קטנה, שתיעדה מגובה רב את הנעשה על הקרקע.
המבצע שהתחיל בכיכר דיזנגוף נגמר בנחיתה רכה בגינה ציבורית. תוך זמן קצר זכה הסרטון לתגובות נלהבות מצד הגולשים ברשת. "אנשים זיהו אותנו ברחוב - 'הי, אתה זה מהבלונים'", סיפר אסף רייפר, אחד מיוצרי הסרט.
את הרעיון להפריח בלוני הליום כשאליהם מחוברת מצלמת וידיאו, שאבו חמשת הצעירים, בשנות ה-20 לחייהם, מסרטונים דומים שצולמו באופן עצמאי בברלין ובניו-יורק. "עשו את זה בכמה מקומות בעולם וזה יצא מדהים", סיפר רייפר ל-ynet. "מתוך סקרנות החלטנו לעשות את זה גם בתל-אביב. רצינו לראות איך נראית העיר מלמעלה, והאם אנחנו מסוגלים לעשות את זה ולהצליח".
כמו כל ניסוי, גם פרויקט בלוני ההליום נחל בהתחלה כישלון. "בפעם הקודמת לקחנו מצלמה גדולה יותר וישנה יותר וחיברנו אליה בלונים, מבלי לחשב את מספר הבלונים הנדרשים לשאת אותה באוויר", מספר רייפר. "הניסוי נגמר בנחיתה קשה על עמוד חשמל ברחוב בוגרשוב. החלטנו שאת הניסוי הבא נבצע רק לאחר שנחשב כמה בלונים נדרשים לשאת את המצלמה באוויר".
המצרכים הנדרשים לניסוי, מספר רייפר, היו מכשיר שקילה, 10 בלוני הליום מחנות הצעצועים הקרובה, ושקית גרעינים שחורים במשקל 50 גרם. "חיברנו את שקית הגרעינים ל-10 בלונים וראינו שהשקית מתעופפת באוויר בהצלחה. משם חישבנו כמה בלונים נדרשים כדי להפריח מצלמה במשקל 370 גרם". אגב, מספר רייפר, שקית הגרעינים עד היום לא שבה. "הגרעינים השחורים עדיין מסתובבים איפשהו מעל תל-אביב".
הניסוי השני נקבע ליום שישי. חמשת החברים התחלקו לצוותי קרקע, שיפקחו אחר מעוף המצלמה באזור תל-אביב. אחד הצעירים עמד בנקודת תצפית גבוהה באוניברסיטה, על מנת להכווין את יתר החברים לאן המצלמה מתעופפת. במקביל יצאו שני צוותים על אופניים, וחבר נוסף על אופנוע, במסע אחר המצלמה המשוטטת.
החברים חיברו את המצלמה אל בלוני ההליום הצבעוניים, עטפו אותה היטב על מנת שלא תינזק בעת הנחיתה על הקרקע, והפריחו את המצלמה לאוויר, והיא אכן התעופפה. כעבור 45 דקות לערך, איתרו החברים את המצלמה בגינה ציבורית ברחוב רידינג ברמת אביב. "שחררנו את המצלמה ששרדה את הטיסה, נתנו את הבלונים לילדים ששיחקו בגינה, וחזרנו לערוך", מספר רייפר.
התוצאה מרהיבה. במשך חצי שעה תיעדה המצלמה ממעוף הציפור את המתרחש בתל אביב, וסיפקה לצופים מבט יוצא דופן על העיר ללא הפסקה. את הסרטון הערוך העלו החברים למייספייס ול-youtube, ובתוך זמן קצר זכו לתגובות נלהבות מצד הגולשים הרבים ברשת. "התגובות היו מאוד מפרגנות, אנשים התלהבו וחלק מהאנשים אפילו מזהים אותנו ברחוב: 'היי, זה אתה מהבלונים'. עשינו את זה בשביל הכיף ומתוך סקרנות ואנחנו שמחים מאד שזה הצליח".
- המידע הראשוני התקבל באימייל האדום