שתף קטע נבחר
 

ריזוטו תפוחי אדמה ופטריות יער

ריזוטו תפוחי אדמה ופטריות יער

המרכיבים (4 מנות):

200 גרם אורז ריזוטו (ארבוריו)

1 תפוח אדמה אדום, חתוך לקוביות קטנות

120 גרם חמאה

1/2 כוס יין לבן

20 גרם (1 שקית) פטריות פורצ'יני יבשות

1 ליטר ציר ירקות או עוף

מלח ופלפל

להגשה:

8 פטריות פורטובלו

שמן כמהין או שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפורצ'יני במים חמימים ל-1/4 שעה. מסננים, סוחטים וקוצצים.
  2. מחממים את הציר ומבשלים בתוכו את הפורצ'יני הקצוצות במשך 10 דקות, על להבה בינונית.
  3. ממיסים 80 גרם חמאה ומטגנים בה את תפוחי האדמה עד הזהבה וריכוך קלים. מוסיפים את האורז ומאדים כמה דקות, מוסיפים יין לבן ומרתיחים עד שרובו מתאדה, מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את ציר הפטריות החם, תוך ערבוב, בהדרגה. בכל פעם שהציר נספג באורז, מוסיפים מצקת נוספת. ממשיכים לבשל באופן הזה במשך עשרים דקות, עד שהאורז רך. מתקנים תיבול, מוסיפים את שארית החמאה, מערבבים ומסירים מהאש. מכסים את הסיר ומניחים ל-10 דקות.
  5. הגשה: משמנים פורטובלו בשמן זית וצולים על מחבת חמה 2 דקות מכל צד. מחלקים את הריזוטו לצלחות הגשה עמוקות, מניחים מעל פטרייה צלוייה, מטפטפים מעל שמן כמהין או שמן זית ומפזרים פטרוזיליה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורז ריזוטו
צילום: אסף רונן
מומלצים