סוכם: הפלסטינים יקימו 20 תחנות משטרה בגדה
בפגישה שנערכה בין ישראל והפלסטינים אישרה ישראל את הקמתן של התחנות בשטחי B, הנמצאים בשליטה ישראלית. בחודשים האחרונים עוברים פלסטינים רבים אימונים ביריחו - וחלקם יאיישו את התחנות
ישראל והפלסטינים סיכמו היום (ו') על פתיחתן מחדש של 20 תחנות ונקודות משטרה ביהודה ושומרון, בניסיון לסייע לרשות לאכוף את תוכניתה הביטחונית בגדה. "המטרה היא להגביר את הביטחון בגדה ולאכוף את החוק והסדר", אמר האחראי על התיאום מהצד הפלסטיני, חוסיין אל שייח.
דובר מינהלת התיאום והקישור, פיטר לרנר, אמר כי בשבועות הקרובים ייפגשו נציגי שני הצדדים כדי לבנות לוח זמנים לפתיחת נקודות השיטור.
על פי הסיכום, רוב התחנות יוקמו בשטחי B, הנמצאים בשליטה ביטחונית ישראלית. חלק מהתחנות המדוברות פעלו עד לפני תחילת האינתיפאדה השנייה וכמה מהן אפילו במהלך חודשיה הראשונים. מאוחר יותר נסגרו התחנות בהוראת ישראל, שלא איפשרה לרשות לפעול בהן ואף הרסה את חלקן.
בחודשים האחרונים עוברים פלסטינים רבים מהגדה אימונים ביריחו, על-ידי מומחים מהאיחוד האירופי. כוחות המשטרה הפלסטינית, ובוגרי האימונים ביריחו, הם שאמורים להיות מופקדים על הפעילות בכפרים שבאזור ג'נין וטול כרם, אך גם
בדרום הגדה, בית לחם וחברון.
הקמת תחנות המשטרה נעשית בהמשך לפגישת שר הביטחון אהוד ברק עם מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס לפני כשלושה שבועות. אז הציג ברק שורת הקלות, בהן: הקמת עיר פלסטינית, העברת 25 שיריוניות לשכם, הקלות תנועה לאישי ציבור פלסטינים, בניית שני מחלפים לפלסטינים באזור חברון, קידום בניית שלושת אזורי התעשייה ביריחו, בחברון
ובמוקיבלה, והגדלת מספר הפועלים המאושרים לעבוד בישראל ב-5,000 איש.
שר הביטחון, אהוד ברק, התיר לפני כחודש להכניס 600 שוטרים פלסטינים לג'נין. "יש לנו אחריות עליונה לביטחון תושבי ישראל, אך על-מנת לסייע לסיכויים בדיונים עם הפלסטינים, עלינו לנסות להקל עליהם, אפילו במחיר סיכון מחושב", אמר באותו היום.
מודל פעילות השוטרים בג'נין נבנה באופן דומה לנוסחה שבוצעה בשכם לפיה שליטה הביטחונית נשארה בידי צה"ל ואילו הפלסטינים יורשו לעסוק ביישום שלטון החוק ואכיפת הסדר בלבד.