שתף קטע נבחר

אינדונזיה: על רקע מחאות, מסע הלפיד באיצטדיון

הלפיד הסמלי הנישא ברחבי העולם הגיע גם אל בירת אינדונזיה. האירוע עורר עניין מועט מאוד במדינה המוסלמית ואף לא שודר בה בטלוויזיה. עם זאת, מחשש להפרעה מצד מפגינים, נערך המסע באיצטדיון, בפני קהל מצומצם של מוזמנים בלבד

המשטרה האינדונזית עצרה היום (ג') שמונה מפגינים, בהם אזרח הולנדי, והחרימה דגלים של פעילים למען טיבט זמן קצר לפני צאתו של הלפיד למסעו בבירתה ג'קרטה. על מנת למנוע הפרעות מביכות למסע הלפיד כמו באירופה ובארה"ב, נערך האירוע באיצטדיון הספורט העיקרי בעיר בפני קהל מצומצם של מוזמנים.

 

5,500 שוטרים התפרסו במתחם הספורט ומסביבו, כשהם מצוידים בתותחי מים, למקרה שיצטרכו לפזר מפרי סדר. סין קיוותה שמסע הלפיד ברחבי העולם יגביר את הסולידריות והתמיכה במשחקים שתארח באוגוסט, אך הביקורת על הפרות זכויות האדם בתחומה הפכה את המפגן לאחד השנויים במחלוקות בהיסטוריה.

 

הפגנות נגד סין רדפו את הלפיד מרגע שהוצת ביוון, ובהמשך מסעותיו מסביב לעולם - בלונדון, פריז ו סן פרנסיסקו. מדינות מסוימות, כגון פקיסטן והודו, הגיבו בכך ששינו את מסלול הלפיד המקורי כדי להרחיק את המפגינים. בימים האחרונים הודיעו כמה רצים שהיו אמורים לשאת את הלפיד באוסטרליה ובדרום קוריאה על החלטתם לוותר על הכבוד כצעד מחאתי נגד סין.


מעצר מפגינים למען טיבט מחוץ לאיצטדיון בג'קרטה (צילום: AP)

 

הלפיד הובא היום אל איצטדיון בונג קרנו שבג'קרטה, שבשערו הפגינו כמאה מפגינים. כמה מהם נעצרו על-ידי שוטרים, שגם החרימו דגלים ושלטים שנתלו שם מבעוד מועד. "אני שלו", מחה גבר הולנדי שזוהה בתקשורת המקומית בשל סטף בולטה, שנלקח על-ידי שוטרים בלבוש אזרחי. "אני מוחה נגד הפרות זכויות האדם בטיבט". מפגין אחר, מבין שבעת האינדונזים, אמר שהפגין במחאה על דיכוי מחאת הטיבטים בחודש שעבר.

 

גורמי ממשל מקומיים סיפרו כי האירוע נערך בפרופיל נמוך מכפי שתוכנן בתחילה, בשל התעקשותה של שגרירות סין כי יקוצר ויוגבל לכ-5,000 מוזמנים בלבד, רובם תלמידי בית ספר. הראשון לשאת את הלפיד היה מושל ג'קרטה, שעבר בין ידיהם של עוד 79 רצים במעגלים מסביב לאיצטדיון, במקום ברחובות ג'קרטה.

 

האירוע לא שודר חי באף אחד מערוצי הטלוויזיה המקומיים, ככל הנראה משום שאף אחת מהתחנות לא סברה שישתלם לה לשלם עבור זכויות השידור. מסע הלפיד עורר עניין מצומצם בתקשורת ובציבור באינדונזיה, כנראה מכיוון שהמשחקים האולימפיים עצמם אינם פופולריים במדינה. אינדונזיה היא המדינה היחידה בעולם שלא שידרה בערוצי הטלוויזיה שלה את המשחקים האולימפיים באתונה ב-2004. מאינדונזיה ימשיך הלפיד לבירת אוסטרליה, קנברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מושל ג'קרטה נושא את הלפיד
צילום: AFP
מעצר מפגינים למען טיבט
צילום: AP
שוטרים בתדרוך לפני המסע, היום
צילום: רויטרס
מומלצים