משרד החוץ: איננו עוסקים בריגול בארה"ב
הצמרת המדינית בירושלים נמנעה עד כה מהתייחסות רשמית לאישומים בארה"ב נגד בן עמי קדיש, אך בתגובה ראשונה לפרשה מבהירים במשרד החוץ, כי מדובר באירועים מתחילת שנות ה-80: "יחסי ארה"ב וישראל מבוססים מאז ומתמיד על ידידות אמת"
דובר משרד החוץ, אריה מקל, הבהיר היום (ד') כי ישראל איננה עוסקת בריגול בארה"ב. מקל אמר ל-ynet כי אין בכוונתו להתייחס נקודתית למעצרו של הנאשם בריגול, בן עמי קדיש. אך בתגובה רשמית ראשונה הבהיר הדובר כי "מדובר באירועים מתחילת שנות השמונים".
מקל ציין כי "למען הסר ספק, מאז 1985 ישנה הקפדה על קיום הנחיות של ראשי ממשלות שלא לעסוק בכל פעילות מעין זו. יחסי ארצות הברית וישראל מבוססים מאז ומתמיד על ידידות אמת ועל זהות של ערכים ואינטרסים".
ביום שאחרי חשיפת הפרשה, שבמסגרת נעצר קדיש בארצות הברית בחשד לריגול למען ישראל, מנסים בירושלים עדיין לאמוד את הנזק שעלולה הפרשה
להסב לברית בין המדינות, ערב ביקורו הנוסף של הנשיא ג'ורג' בוש בארץ. עד כה נמנעו בירושלים למסור תגובה באופן רשמי לפרשה שהתפוצצה בקול רעם גדול. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שרת החוץ, ציפי לבני, ושר הביטחון, אהוד ברק, נמנעו מלהגיב.
קדיש שוחרר בערבות של 300 אלף דולר, שאותם הוא יאלץ להפקיד בתוך שבוע. במהלך שימוע שנמשך 20 דקות הקריא השופט את ארבעת סעיפי האישום ושאל את קדיש בן ה-83 האם הוא מבין את סעיפי האישום. הוא השיב במילה אחת "כן". השופט החליט לשחרר אותו. התביעה לא התנגדה.
נראה שגם בוושינגטון נעשה מאמץ להוריד מעט את המתח, שעות לאחר התפוצצות הפרשה. "זהו מקרה מתקופת פרשת פולארד", הדגיש טום קייסי, דובר במחלקת המדינה. "היו הרבה דיונים על המשמעות של זה על הבטחון הלאומי. אני לא מודע לכך שהמעצר האחרון וכתב האישום משנים את ההערכה הזו", ציין.
גורם מודיעיני אמריקני בכיר מסר למגזין "ניוזוויק", כי מעשיו של קדיש נחשפו רק בשנים האחרונות - באיחור של יותר מעשרים שנה. המידע על קדיש עלה ממעקב חשאי ביותר הקשור לפרשת פולארד, ששירותי הביון האמריקניים עדיין תרים אחר ספיחיה.
בן עמי קדיש עבד כמהנדס מכונות בבסיס המחקר והפיתוח "פיקאטיני" של צבא ארה"ב בניו-ג'רזי. אחיו הכיר לו את יוסי יגור בתחילת שנות ה-70, עוד לפני שהחל לעבוד בבסיס. לפי מסמכי ה-FBI, המפעיל ביקש מקדיש רשימת מסמכים ספציפיים שישראל מעוניינת לקבל.
קדיש נהג להגיע ל"ספריית" המסמכים המסווגים, חתם על בקשה לקבל את המסמכים - ולקח אותם למשרדו. בסוף יום העבודה, אסף את המסמכים לתיקו ומשם יצא לביתו - שם צילם יגור את המסמכים. למחרת היום, החזיר קדיש את המסמכים לספרייה וחוזר חלילה. בין המסמכים היה מסמך רגיש ובו חומרים הנוגעים לנשק גרעיני. מסמך אחר עסק במידע על גרסת F-15 שנמכרה כנראה לסעודיה ומסמך שלישי הכיל מידע על טילי פטריוט.