שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

כתומה, טעימה ומפתיעה: עוגת דלעת ותבלינים

עוגת דלעת, כבר אכלתם? יעל גרטי מזמינה אתכם להכין את עוגת הדלעת של "לחם ארז", קלה להכנה, מדיפה ניחוח תבלינים ומעוטרת בגרעיני דלעת

עוגת דלעת, בדיוק כמו עוגת קישואים, מעוררת פליאה בקרב רבים. דלעת? בעוגה? בהחלט. התוצאה מאוד מזכירה עוגת גזר, כך שאם אתם נמנים על חובבי עוגות הגזר, לבטח תאהבו גם את העוגה הזו, המעוטרת בשפע של גרעיני דלעת, שמוסיפים פריכות כייפית.

 

עוגת דלעת

מתכון של שפית-קונדיטורית מזל אבשלום, רשת "לחם ארז"

 

אל נא תבהלו מכמות הסוכר והשמן: המתכון שלהלן הוא ל-3 תבניות אינגליש (או תבנית קפיצית בקוטר 26-28 ס"מ ותבנית אינגליש באורך 30 ס"מ בנוסף). אם אין לכם עניין ב-3 עוגות חלקו את המתכון ל-3 והכינו תבנית אחת, אך לטעמי אם כבר מלכלכים את מעבד המזון – כדאי להכין את הכמות בשלמותה. קמח מנופה אורגני של "הרדוף" הוא יצור כלאיים בין קמח לבן וקמח מלא וניתן להשיגו בכל מרכול גדול. במקומו ניתן להשתמש בקמח לבן.

 

שימו לב לכך שאין לרסק את הדלעת למחית חלקה כי אם לרצועות דקיקות (ז'וליינים). אני עשיתי זאת באמצעות דיסקית הז'וליינים של מעבד מזון. חשוב לסחוט את הדלעת מנוזלים לפני שילובה בעוגה. שימו לב לכך שיש להנמיך את הטמפרטורה במהלך האפייה. לא מומלץ להקפיא עוגה זו.


(צילום: יעל גרטי)

 

המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):

4 ביצים מס' 1

460 גרם (2 כוסות + 5 כפות) סוכר

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח מנופה אורגני "הרדוף" או קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה

500 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לשימון: שמן קנולה

לסירופ:

1/4 כוס מים

1/4 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש במעט שמן קנולה.
  2. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי עד לקבלת קצף בהיר.
  3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
  4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הביצים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
  6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
  7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
  8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דלעת בעוגה? בהחלט
צילום: אסף אמברם
מומלצים