ראשי יישובים בגולן: "ניסיון ויתור נדון לכישלון"
ראשי היישובים ברמת הגולן התכנסו במיוחד, על רקע הדיווחים להסכמת אולמרט לוויתורים במסגרת הסכם עם סוריה. "הפיתוח יימשך. הגולן שייך לעם ישראל, שלא יהיה מוכן לוותר עליו", הדגישו, והזכירו שגם תחת נתניהו וברק המגעים לא הניבו הסכם. רה"מ סיים את חופשתו ברמה - ראשי היישובים התרעמו על שתיקת לשכתו
ראשי היישובים בגולן התכנסו בצהריים (יום ה') לישיבה מיוחדת בקצרין, בעקבות הדיווחים על נכונותו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לערוך ויתורים ברמת הגולן. עם סיומה של הישיבה פורסמה החלטה שלפיה "יימשכו הבנייה והפיתוח בגולן, מתוך ודאות שכל ניסיון לפגוע בריבונות ישראל בגולן מהווה פגיעה חמורה בביטחון המדינה ונדון לכישלון חרוץ".
עוד הדגישו ראשי היישובים ש"הגולן שייך לעם ישראל, שלעולם לא יהיה מוכן לוותר עליו". ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, אמר ל-ynet: "לאור ריבוי הידיעות ביומיים האחרונים קיבלנו החלטה לכנס ישיבה בסיומה הוחלט להיות עירניים וקשובים לאמירות דומות בעתיד.
"במקביל החלה פעילות נמרצת לקידום חוק משאל העם בכנסת עליו חתומים יותר מ-61 ח"כים. מדובר בחוק שמשלים את 'חוק שיריון רמת הגולן'", הוסיף מלכה.
"עבורי, כאדם שמעורה היטב בגולן, אם יתברר כי הדיווחים נכונים ישנו כאן נזק בלתי הפיך לתדמיתה של מדינת ישראל. זה נראה כצעד הזוי ולא הגיוני ומנוגד לאינטרסים של ישראל, ארצות הברית וצרפת".
מלכה ציין כי מאז החלו הפרסומים, שוחחו עמו מספר חברי כנסת ושרים בכירים בממשלה, חלקם חברי קדימה, והבטיחו כי יילחמו נגד הכוונה להגיע לפשרה בגולן.
ראש המועצה המקומית קצרין, סמי בר-לב: "אנחנו משוכנעים כי כולם מבינים שהגולן הוא חלק ריבוני של המדינה ולא נוותר עליו לעולם. אנחנו חיים היום בגבול השקט ביותר של מדינת ישראל כבר שנים רבות, והציבור בארץ שמרבה לבקר כאן מראה בכל סקרי דעת הקהל כי 80 אחוזים ממנו לא מוכן לוויתורים בגולן".
חיילי צה"ל בתצפית בגולן. רה"מ לא מגיב רשמית (צילום: AFP)
בגולן הזכירו היום כי גם בתקופות בהן כיהנו אהוד ברק ובנימין נתניהו כראשי ממשלה עלתה סוגיית הגולן על הפרק, דובר על הסכמים, פשרות וטיוטות - אך הן לא נשאו פרי. בשלב זה לא תחודש פעילות ועד יישובי הגולן, שנאבק בשנות ה-90 נגד הכוונות לקיים משא ומתן על עתיד 33 היישובים בהם מתגוררים היום למעלה מ-18 אלף בני אדם.
בשעה בה התכנסה ישיבת ראשי היישובים נמצאו ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ורעייתו עליזה, בשעות האחרונות לחופשתם בת ארבעת הימים באחד המושבים בדרום הרמה. ראשי היישובים הביעו מורת רוח מכך שלדיווחים על חידוש השיחות לא נרשמה כל תגובה רשמית מלשכת רה"מ.
אסד הצהיר, התושבים הזכירו את שיעורי העבר
פגישת ראשי היישובים כונסה בצל הצהרתו של נשיא סוריה, אסד, שאמר בראיון לעיתון "אל-ווטן" הקטארי כי ישראל מסרה דרך המתווך הטורקי על נכונותה לסגת מרמת הגולן בתמורה לשלום עם סוריה.
אסד התייחס לתיווך הטורקי בין המדינות ואמר: "ניסיונות התיווך בין דמשק לתל אביב התגברו באופן עקרוני לאחר התוקפנות על לבנון בקיץ 2006 (הכוונה למלחמת לבנון השניה- ר.נ) ולאחר ניצחון ההתנגדות. אולם, טורקיה נכנסה לתמונה לפני כשנה וליתר דיוק בחודש אפריל 2007.
כניסתה זו הניבה פרטים חיוביים חדשים שכן אולמרט הדגיש בפני ראש הממשלה הטורקי את נכונותו להחזיר את הגולן".
עוד קודם לכן הזכירו תושבים ברמה כי בעבר הם כבר "לימדו את המנהיגים שיעור במאבק". התושבים הזהירו את מי שמתכוון לבדוק את נחישותם בנושא הישיבה על הרמה.
יוסי, תושב ותיק באזור, אמר ל-ynet כי אנשי הגולן מעוניינים בשלום, אבל לא במחיר הבית. "לא נתניהו ולא ברק הצליחו לפנות אותנו ואני יכול להבטיח שבעת הצורך כולם יתאחדו יחד למאבק עיקש ויזכו לתמיכה בקרב ציבורים רבים בישראל.