שתף קטע נבחר

ברזיל תגביל כניסת זרים לאמזונס

תיירים שיבקשו לבקר באזור האמזונס, המהווה כ-60% משטחה של ברזיל, יאלצו בקרוב להוציא אישור מיוחד ולא יסתכנו בקנס של עד 60 אלף דולר, כך לפי הצעת חוק המבקשת לעגן את השטח כחלק מהמדינה. "מדובר בפרנויה צינית", אמר אנליסט פוליטי

תיירים המבקשים לבקר באזור האמזונס בברזיל יידרשו להוציא אישור מיוחד, כדי לטייל באזור הטבע הפראי הגדול ביותר בעולם. מטיילים שייתפסו באמזונס בלי אישור מתאים ייאלצו לשלם לרשויות קנס בגובה של עד 60,000 דולר.

  

כבר בחודשים הקרובים מתכננת ממשלת ברזיל להגיש לקונגרס המקומי הצעת חוק שתחייב את הנפקת האישורים. המזכיר לביטחון לאומי, רומאו טומה, אמר כי מטרת החוק היא למנוע מזרים לעסוק בפעילות בלתי חוקית. האישורים יידרשו בכל סוגי הנסיעות, כולל טיולי תרמילאים, נסיעות עסקים ואפילו במקרה של ביקורים בערים הנמצאות בשטח המיועד, המשתרע על פני 5.2 מיליון קמ"ר.

 

"ברזיל מעוניינת לחזק את מעמדו של שטח האמזונס כחלק מהמדינה", אמר טומה. "אנחנו רוצים שתיירים מכל העולם ימשיכו להגיע לאזור, אך גם שואפים שידווחו לנו מתי הם מגיעים ומה הם מתכננים לעשות".

 

גם כיום, ברזיל דורשת אישורים מלא-אינדיאנים המבקשים לבקר באזורי האינדיאנים הילידיים, אולם החוק החדש צפוי להרחיב את ההגבלות לכל אזור האמזונס, המהווה כ-61 אחוזים משטחה של המדינה.


יש אישור כניסה? יערות העד באמזונס

 

היו מקרים של גניבת ידע

מקורה של הצעת החוק היא בחששותיהם של פוליטיקאים שמרנים ואנשי צבא מפני ארגונים עצמאיים זרים הפועלים באזור האמזונס שמטרתם לסייע לאינדיאנים המקומיים וכן פועילים למען שימור יערות הגשם. הפוליטיקאים חושדים כי מטרתם האמיתית של ארגונים אלו היא להפריד את האמזונס ואת משאביו מהמדינה. 

 

"יש לנו מידע לפיו כבר קבוצות בינלאומיות המזוהות כארגונים לא ממשלתיים (NGO) הגיעו לאזור כדי לבצע שימור סביבתי או מחקרים על החי והצומח של האזור למטרות רפואיות או מסחריות, אך למעשה נכנסו לשטחים של אוכלוסיות ילידיות וניסו להשפיע על תושביהן", אמר טומה. "היו מקרים של פיראטיות וגניבה של ידע (מסורתי) מהאזור". ישנן חברות שרשמו פטנטים המבוססים על תגליות מהאזור.

  

"סביר להניח שהחוק יתקבל", אמר אלכסנדר בארוס, אנליסט פוליטי, "ולו רק בשל היעדרו של לובי חזק שייגן על זכויות הזרים באזור". הוא מזהיר כי החוק עשוי לפגוע בתדמיתה של ברזיל וייפגע בארגונים המסייעים לאינדיאנים, לשימור הסביבה ולעניי האזור. "השלטון הצבאי ניסה לבצע פעולות דומות בשנות ה-70, אך היה קשה לאכוף אותן. מדובר בפרנויה צינית", אמר. 

 

פיליפ מרסטלר, מנכ"ל חברת Amazon Tours, אמר בתגובה כי "החוק יפגע בתיירות לאמזונס פגיעה קשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מעוניינים שתיירים יגיעו, אבל שידווחו מה הם מתכננים לעשות"
צילום: איי פי
מומלצים