מאסר לשוטר שהביא לחשיפת "עבריינים במדים"
השוטר חיים משה מתחנת עכו נידון ל-22 חודשי מאסר בפועל, לאחר שהורשע בקשר עם עבריינים, שלאחד מהם הציע להצית עבורו מכונית. משה היה אחד המקורות שהביאו לחשיפת פרשת "עבריינים במדים". השופט כתב בגזר הדין: "הוא לא מסר את המידע בשל אזרחות טובה, אלא לאחר שהובטח לו כי יקבל טובת הנאה"
22 חודשי מאסר בפועל ושלוש שנות מאסר על תנאי נגזרו הבוקר (יום א') בבית משפט המחוזי בחיפה על חיים משה, רכז מודיעין לשעבר במשטרת עכו, שהורשע שניהל קשר עם עבריינים והציע לאחד מהם להצית עבורו מכונית. משה היה אחד המקורות שהביאו לחשיפת הפרשה המכונה "עבריינים במדים", שבמסגרתה מואשמים חמישה שוטרים בהנחת מטעני חבלה בביתו וברכבו של העבריין מיכאל מור מנהריה. העונש לשוטר לשעבר ניתן במסגרת הסדר טיעון.
משה הורשע על-פי הודאתו בקשירת קשר לביצוע הצתה, עבירות נשק ובקשירת קשר לפריצה לדירה של קשישה שהחזיקה
לטענתו מאות אלפי שקלים בביתה. הוא אמר לסוכן כי בכוונתו לפקח בעת הפריצה על רשת הקשר המשטרתית כדי שלא יופתע על ידי שוטרים. במקרה אחר, לאחר שלווה כסף מהסוכן, ערך עמו הנאשם עסקה בה מכר לו תחמושת רבה, בין היתר רימוני גז מדמיע, מאות כדורים ועיפרון זיקוקים. כמות גדולה מאוד של תחמושת התגלתה גם במחסן ביתו.
הסדר הטיעון נחתם מפני שבמהלך חקירתו, הוא הציע לאנשי המחלקה לחקירות שוטרים מידע על כמה שוטרים וקצינים נוספים במחוז הצפוני, שהטמינו מטעני נפץ סמוך לרכבו ובבית קרובי משפחתו של מור. בתמורה למידע, הועבר הנאשם עוד במהלך משפטו למעצר בית.
התובע ביקש להטיל על הנאשם מאסר בפועל של כמעט שנתיים. הסניגור, עו"ד יריב אבים, ציין במהלך הדיון בעונש, כי חשיפת הפרשה הפכה את חייו לגיהנום, שכן הוא מאוים הן על ידי עבריינים והן על ידי שוטרים. הוא ביקש להסתפק בתקופת המעצר שבה ישב משה בבידוד, ולהוסיף עליה מאסר על תנאי.
השופט: משה איבד את מעצוריו המוסריים
השופט עודד גרשון החליט לכבד את עסקת הטיעון, אך הביע זעזוע ממעשיו של השוטר. "הנאשם איבד את מעצוריו המוסריים", קבע בגזר הדין. "מי שאמור להגן על הציבור חובר, הוא עצמו, לעבריינים ולעולמם כשהוא עושה, חושב ומתכנן מזימות כאחד העבריינים. בעשותו את המעשים שבהם הודה, שם עצמו הנאשם בשורה אחת עם העבריינים הנקלים ביותר".
בהתייחסו לפרשת השוטרים מנהריה, הוסיף השופט: "חשוב לזכור כי הנאשם לא מסר את המידע אודות הפרשה בשל אזרחות טובה ולמען 'יישאר מחננו טהור'. הנאשם ראה למסור את המידע שבידיו רק לאחר שהוחלט לעוצרו עד לתום ההליכים המשפטיים בתיק הנוכחי ורק לאחר שהובטח לו כי יקבל טובת הנאה".
עו"ד אבים אמר ל-ynet כי בכוונתו לערער על העונש לבית המשפט העליון: "לטעמנו בית המשפט היה צריך להקל על הנאשם, מעבר לרף העליון של הסדר הטיעון".
מנגד, עורכי הדין המייצגים השוטרים מנהריה הביעו תמיהה על גזר הדין. לדבריהם, מוזרה הקלות שבה ויתרה התביעה על עונש חמור, בעיקר לנוכח העובדה שבמגעים לקראת עסקת טיעון עם השוטרים מנהריה דורשת המחלקה לחקירות שוטרים עונש של שלוש שנות מאסר בפועל.
עורכת הדין אביטל בן-נון, המייצגת את הקצין הנאשם בפרשה, אמרה כי לאור גזר הדין שניתן בהסכמה של הפרקליטות "תמוהה בעיני עמדת הפרקליטות ומח"ש בפרשה שלנו. להבדיל מהלקוחות שלנו, חיים משה הוא פשוט שוטר שסרח, שסחר באמל"ח עם עבריינים, ביצע עבירות חמורות של הפרת אמונים ועוד. הגיע הזמן שמח"ש יירדו מהעץ שהם טיפסו עליו במקרה שלנו".
חמישה שוטרים נגד עבריין
פרשת "עבריינים במדים" נחשפה בחודש נובמבר אשתקד. מכתב האישום, שהוגש נגד חמשת השוטרים, עולה כי השוטרים עסקו בהכנת ובהנחת מטעני חבלה בסמוך לבית בבעלות העבריין, מיכאל מור, שעל פי חשדם הוא ואנשיו השליכו רימון לעבר ביתו של אחד מהם.
בין השאר נטען בכתב האישום כי הרעיון לנקום על השלכת הרימונים עלה כבר למחרת היום בו הושלך רימון רסס על ידי העבריינים לעבר ביתו של בלש מהיחידה המרכזית גליל,
שהתגורר בנהריה. מספר שוטרים שנפגשו בבית קפה בנהריה התלבטו כיצד לנקום בעבריינים החשודים בהשלכת הרימון.
השוטרים הנאשמים, שאת שמם אסור עדיין לחשוף, קבלו באחד הדיונים בבית המשפט: "מקיזים את דמנו". לטענתם, הדרג הבכיר במשטרה הפקיר אותם. "זהו משפט ראווה, ואנחנו מאמינים שהצדק ייצא לאור", אמר אחד מהם, שטען כי מפקדיהם כבר פסקו שהם אשמים - ומאז מנסים להתנער מהם.