שתף קטע נבחר

 

מחליפו של בניזרי: אני לא מרים כוסית

ח"כ שלמה בניזרי יושעה מהכנסת ללא דיחוי בשל הקלון שהטיל עליו בית המשפט המחוזי. מחליפו, נציג מספר 13 בסיעת ש"ס, מזור בהיינה, עולה מאתיופיה ותושב באר שבע, קיווה להתמנות להצטרף למשכן הכנסת כחבר מן המניין בנסיבות משמחות יותר

נציג מספר 13 בסיעת ש"ס, מזור בהיינה, לא מתרגש מהאפשרות שיתמנה לחבר כנסת בעקבות הקלון וגזר הדין שהוטלו על ח"כ שלמה בניזרי. בהיינה, נציג העדה האתיופית בסיעה, הוא הבא בתור להצטרף לכנסת.

 

אם לא יהיו תקלות של הרגע האחרון, הוא צפוי להצהיר אמונים לכנסת בישיבה הראשונה שתקיים מליאת הכנסת, ככל הנראה, כבר בשבוע הבא. זאת, בשל התיקון לחוק המחייב השעיה אוטומטית של חבר כנסת בעת קביעת קלון על-ידי בית המשפט, שהתקבל במרס 2007, ביוזמת חברי הכנסת גלעד ארדן ושלי יחימוביץ.

 

מחליפו, מזור בהיינה, בן 35 ואב לשבעה ילדים, מתגורר בבאר שבע וידוע כפעיל ציבור בקהילה בעיר. הוא אינו שמח על הנסיבות שהביאו אותו להצטרף למשכן בתור חבר מן המניין. "אם מישהו היה מקבל איזשהו תפקיד או ג'וב טוב והיה פורש מהסיעה, אבל המצב לא הכי טוב, המצב הקיים הוא לא דבר שצריך להרים לכבודו כוסית".

 

למד בישיבה של הרב יוסף 

חוסר התלהבותו של בהיינה נובע גם בשל המצב שבו נמצאת הממשלה והכנסת הנוכחית. "הממשלה, מה נשאר לה? המציאות מראה שלא תחזיק הרבה זמן מעמד. אני לא נביא, אבל המצב לא הכי טוב. זו התחושה".

 

בהיינה עלה לארץ ב-1982 יחד עם מכרים וקרובים נוספים. במשך שבוע הלך מאתיופיה לסודן, שם המתין במשך שנה וחצי לעלות לישראל דרך אירופה. לישראל הגיע בגיל 12 וכיום הוא משמש כרב קהילה בבירת הנגב.

 

"באתיופיה היינו יהודים דתיים", סיפר, "כשבאנו לארץ גילינו שיש כאן דתיים לאומיים וחרדים וחילונים, ואני בחרתי להשתייך למגזר החרדי". בשנות נעוריו למד בהיינה בישיבת תורת יוסף, הישיבה בה למד הרב עובדיה יוסף ובישיבות חרדיות נוספות.

 

במסגרת תוכניותיו הוא שואף לקדם את ענייניה של הקהילה האתיופית בישראל ולהמשיך לסייע בהעלאת יהודי אתיופיה לארץ. 

 

בכנסת נערכת בדיקה סביב השאלה האם בהיינה יכול לשמש כח"כ, משום שהוא משמש כרב בשכר בבבאר שבע, דבר שעלול למנוע ממנו, בנסיבות מסוימות להיבחר לכנסת. אם כניסתו לכנסת של בהיינה תיפסל, הבא בתור ברשימה הוא ח"כ לשעבר יאיר פרץ. בעת תקופת השעייתו מהכנסת יהיה זכאי ח"כ בניזרי לקבל שכר. בחצי שנת ההשעיה הראשונה יקבל חצי משכר חבר כנסת. לאחר חצי שנה, אם ההשעיה תימשך, יקבל משכורת מלאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניזרי. הולך הביתה
צילום: גיל יוחנן
בהיינה. הבא בתור
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים