נודלס בלי רגשי אשם: אטריות אורז מלא עם ירקות
לאחרונה הגיעו ארצה אטריות דקיקות מאורז מלא, אחיות לאטריות העשויות מאורז לבן. יעל גרטי הכינה מהן מנת נודלס עם המון ירקות, טעימה וצבעונית
רובנו מכירים את אטריות האורז הלבנות, הנקראות גם מקלוני אורז: ניתן להשיגן בכל מרכול או חנות מכולת. לאחרונה הגיעו ארצה אטריות זהות - מאורז מלא, מה שמסתמן כפתרון מצוין למי שמתנזר מאורז לבן או מאטריות מקמח חיטה, וחפץ במנת נודלס ססגונית וטעימה.
בדומה לאורז מלא, האטריות הללו קלות יותר לעיכול מאטריות מאורז לבן, אך אל לכם לחשוב שמדובר במוצר דל-קלוריות. ניתן היה להניח כי אורז מלא יכיל פחות קלוריות מאורז לבן, אך לא כך הוא הדבר: כמות הקלוריות זהה (340-360 קלוריות ב-100 גרם). באטריות האורז המלא יש 411 קלוריות ב-100 גרם, אך יתרונן, כמו גם יתרונו של האורז המלא, הוא בכך שתכולת הסיבים הגבוהה גורמת לאכילה אטית יותר ולתחושת שובע, כך שבסופו של דבר אוכלים פחות. אטריות אורז מלא מתאימות לחולי צליאק כיוון שהן נטולות קמח - וגם לחולי סוכרת, כיוון שהן מכילות פחמימות שתרומתן להעלאת רמות הסוכר בדם נמוכה יחסית. היכן משיגים את האטריות הללו? בכל בתי הטבע ברחבי הארץ.
מלאות ורגילות. אטריות אורז משני סוגים (צילום: אסף אמברם)
אטריות אורז מלא עם ירקות ורוטב סויה
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 חציל, קלוף וחתוך לרצועות דקות
שמן שומשום
3 בצלים ירוקים, שטופים וחתוכים גס
2-3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1 פלפל אדום, מנוקה וחתוך לרצועות דקיקות
1 פלפל כתום, מנוקה וחתוך לרצועות דקיקות
1 פלפל צהוב/ירוק, מנוקה וחתוך לרצועות דקיקות
2 זוקיני (לא קלוף!), שטוף וחתוך לרצועות דקיקות
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין – לא חובה
1/2-1 כפית רוטב חריף מכל סוג – לא חובה
חבילת (200 גרם) אטריות אורז מלא (מקלוני אורז חום)
חופן כוסברה טריה, עלים בלבד, שטופים- לא חובה
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
- מכינים כלי אידוי מבמבוק מעל סיר ובו מים רותחים (עד מחצית גובהו) על אש נמוכה. במידה ואין ברשותכם כלי אידוי מבקבוק ניתן לאדות את החצילים בשושנת אידוי או במסננת, מעל סיר ובו מים רותחים. מניחים בסלסלת האידוי רצועות חציל, מכסים ומאדים במשך 10-12 דקות, עד להתרככות. מסירים מן האש ומניחים בצד.
- בינתיים מחממים כף שמן שומשום בווק או מחבת גדולה על אש גבוהה ומטגנים בצל ירוק ושום עד להזהבה קלה. מסירים מן האש ומניחים בצד.
- מחממים כף שמן שומשום בווק (מבלי לשטוף אותו) על אש גבוהה ומטגנים פלפלים וזוקיני עד להתרככות, כ-4-5 דקות. מוסיפים שמן שומשום במידת הצורך.
- מוסיפים את החצילים המאודים ומקפיצים במשך 1-2 דקות.
- מוסיפים את הבצל הירוק והשום, ששמרנו בצד.
- מוסיפים רוטב סויה, מירין, רוטב חריף (אם רוצים) ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד סויה לפי הצורך. מסירים מן האש.
- מכינים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן (להשרות במים חמימים למשך 5 דקות ולסנן). טועמים ובודקים שהאטריות רכות דיין לטעמכם: אם לא - ממשיכים לבשל עוד 1-2 דקות. מסננים ומוסיפים לווק. מחזירים לאש, מקפיצים על אש גבוהה במשך 1-2 דקות, מוסיפים רוטב סויה במידת הצורך, מסירים מן האש, מעטרים בכוסברה (לא חובה) ומגישים מיד.
צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן