כתב האישום נגד הירשזון: גנב מיליונים לכיסו
שר האוצר לשעבר יואשם תוך 30 יום בשורת עבירות חמורות, שבוצעו בעת שכיהן כיו"ר הסתדרות העובדים הלאומית. בין העבירות: גניבה בידי מנהל, מרמה והפרת אמונים, והלבנת הון. על פי האישומים, הוא גנב 4 מיליון שקלים, מתוכם כ-2.5 מיליון לכיסו הפרטי. הכנסת תדון בקרוב בהסרת חסינותו של הירשזון
היועץ המשפטי לממשלה הודיע היום ליו"ר הכנסת ולבא כוחו של ח"כ אברהם הירשזון על הגשת כתב אישום חמור נגד ח"כ הירשזון תוך 30 יום.
לעיון במסמך המלא - לחץ כאן
בכתב האישום, שהוכן לאחר השלמות חקירה וסדרת שימועים, מואשם שר האוצר לשעבר בשורת עבירות, בהן: גניבה בידי מנהל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, הלבנת הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד.
הנבחרים בפלילים - פרשיות אחרונות:
- לבני על פרשת אולמרט: מקווה לסיום חקירה מהיר
- ביהמ"ש: שנה וחצי מאסר וקלון לח"כ בניזרי
- ליברמן: יש נגדי מסע ציד תוך סחיטה באיומים
- קצב חזר בו מהעסקה: רוצה לשים סוף לרדיפה
מכתב האישום עולה כי במהלך השנים 1998 עד 2005 שר האוצר לשעבר שימש בתפקיד יו"ר הסתדרות העובדים הלאומית. במהלך כהונתו, יחד עם עובדיה כהן, קשר לגנוב כספים רבים מעמותה זו ומעמותת ניל"י. במהלך התקופה גנב הירשזון סכומים של כ-4 מיליון שקלים מתוכם כ-2.5 מיליון שקלים עבור כיסו הפרטי.
על פי כתב האישום גניבת הכספים בוצעה על ידי פריטת המחאות לכספים במזומן והעברת חלק מכספי המזומנים לידי השר לשעבר באמצעות שליחים, לעיתים ישירות לכיסו של הירשזון.
מכתב האישום עולה כי "במטרה להסוות את הכספים האמורים ועל מנת להסתיר את יעדם האמיתי של הכספים בוצעו על ידי הנאשמים פעולות של הלבנת הון תוך ידיעה כי מדובר ברכוש אסור ובנוסף ביצעו רישומים כוזבים במסמכי תאגיד כמפורט בכתב האישום".
כך לדוגמא עולה מכתב האישום כי השר לשעבר קיבל מעמותות שונות החזרי הוצאות בגין ארוחות שאכל במסעדות בלא פחות מ-115,000 שקלים.
השלב הבא: דיון בחסינות בכנסת
על פי חוק 'חסינות חברי הכנסת, זכויתיהם וחובותיהם', רשאי הירשזון לפנות בתוך 30 יום מקבלת ההודעה לכנסת, בבקשה שתקבע לו חסינות מפני הגשת כתב האישום.
החוק מונה מספר עילות הנדרשות להגשת בקשה זו, למשל: במידה והעבירה נעברה בעת מילוי תפקידו כח"כ או שכתב האישום הוגש שלא בתום לב.
במידה ולא יגיש הרשזון בקשה כאמור - יוגש כתב האישום כנגדו תוך חודש ימים. אם יבחר ח"כ הירשזון להגיש בקשה כאמור תדון בכך ועדת הכנסת. במידה ותמליץ ועדת הכנסת להעניק להירשזון חסינות, תעבור ההכרעה למליאת הכנסת שתקבל החלטה סופית בנושא.
במידה ותחליט הכנסת לקבוע חסינות לח"כ הירשזון - לא יוכל היועץ המשפטי לממשלה להגיש את כתב האישום המפורט כאן. עם זאת, התקופה שבה תימנע הגשת כתב האישום - לא תבוא במניין תקופת ההתיישנות לעבירה.
כרוניקה של אישום: חודשים של הכנות
לפני כחודשיים נערכו שימועים לחשודים בפרשה, לאחר שהירשזון עצמו החליט לוותר על זכות השימוע. בעקבותיהם, החליטו במשרד היועץ המשפטי כי טרם הגשת כתב אישום יש צורך בהשלמות חקירה לכל רוחב התיק, וכן במספר פרטים הקשורים להירשזון עצמו.
על פי טיוטת כתב האישום, שפורסמה לראשונה ב-ynet, במהלך שנת 98' קשר הירשזון - ביחד עם עובדיה כהן, מנהל אגף הכספים בהסתדרות העובדים הלאומית, ועם גדעון בן צור, מנהל החשבונות - לגנוב ולהוציא
במרמה כספים רבים מההסתדרות ומעמותת ניל"י, אשר הפעילה רשת של גני ילדים ומכוני יום והייתה בבעלות ההסתדרות.
על פי החשד, הוא קיבל מעטפות מלאות בכסף מהמעורבים במעילה בהסתדרות הלאומית. שר האוצר לשעבר, שהתקשה להסביר מהיכן הגיעו לחשבונו כארבעה מיליון שקלים, הכחיש שהם הושגו במרמה וטען שקיבל אותם מבנו עופר ומאחותו העשירה של רעייתו המנוחה, המתגוררת באיטליה. הירשזון השעה את עצמו מתפקיד שר האוצר באותו החודש.