הירשזון בדרך למשפט: מוכן להסרת החסינות
שעות לאחר שהוצג כתב האישום הסופי נגדו - החליט שר האוצר לשעבר שלא להאחז בחסינותו כחבר כנסת ולוותר עליה. המשמעות: לאחר שיודיע על כך רשמית לכנסת - הוא יעמוד לדין בעבירות גניבה ומרמה, כאזרח מן השורה
יתייצב מול ההאשמות. שר האוצר לשעבר, אברהם הירשזון, עתיד לוותר על חסינותו כחבר כנסת ולאפשר העמדתו לדין לאור כתב האישום שגובש נגדו. לאחר שיודיע על כך רשמית לכנסת - יוסר המכשול האחרון לפני העמדתו לדין.
החלטתו של הירשזון גובשה שעות ספורות לאחר שפורסם כתב האישום שבכוונת היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להגיש נגדו. הודעתו של מזוז היוותה התראה, המאפשרת להירשזון להתגונן תוך 30 ימים ולהאחז בחסינות הפרלמנטרית שלו.
לעיון בכתב האישום - לחץ כאן
טרם שנודע על החלטתו של ח"כ הירשזון, כבר החלו תגובות במערכת הפוליטית לכתב האישום שגובש. ח"כ אופיר פינס (עבודה) אמר כי "מחריד ומזעזע שאדם שכיהן כשר אוצר ובסדרת תפקידים בכירים מואשם בהאשמות חמורות כל כך". פינס קרא להירשזון להתפטר מהכנסת, על אף שהוא לא מחוייב לכך.
בכתב האישום, שהוכן לאחר השלמות חקירה וסדרת שימועים, מואשם שר האוצר לשעבר בשורת עבירות, בהן: גניבה בידי מנהל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, הלבנת הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד.
מכתב האישום עולה כי במהלך השנים 1998 עד 2005 שר האוצר לשעבר שימש בתפקיד יו"ר הסתדרות העובדים הלאומית. במהלך כהונתו, יחד עם עובדיה כהן, קשר לגנוב כספים רבים מעמותה זו ומעמותת ניל"י. במהלך התקופה גנב הירשזון סכומים של כ-4 מיליון שקלים מתוכם כ-2.5 מיליון שקלים עבור כיסו הפרטי.
על פי כתב האישום גניבת הכספים בוצעה על ידי פריטת המחאות לכספים במזומן והעברת חלק מכספי המזומנים לידי השר לשעבר באמצעות שליחים, לעיתים ישירות לכיסו של הירשזון.
מכתב האישום עולה כי "במטרה להסוות את הכספים האמורים ועל מנת להסתיר את יעדם
האמיתי של הכספים בוצעו על ידי הנאשמים פעולות של הלבנת הון תוך ידיעה כי מדובר ברכוש אסור ובנוסף ביצעו רישומים כוזבים במסמכי תאגיד כמפורט בכתב האישום".
כך לדוגמא עולה מכתב האישום כי השר לשעבר קיבל מעמותות שונות החזרי הוצאות בגין ארוחות שאכל במסעדות בלא פחות מ-115,000 שקלים.