אישום נגד בכירי רמדיה: גרימת מוות ברשלנות
ארבע שנים וחצי אחרי שפרשת רמדיה התפוצצה - כתבי האישום הוגשו לבית המשפט. בכירי רמדיה נאשמים, בין היתר, בגרימת מוות ברשלנות, ובכירים במשרד הבריאות נאשמים במעשה העלול להפיץ מחלה. תחליף החלב של רמדיה גרם למותם של שלושה תינוקות והביא לפגיעה קשה ב-20 נוספים
פרשת רמדיה מגיעה סוף סוף לבית המשפט: הפרקליטות הגישה הבוקר (יום ג') כתבי אישום בפרשה שגבתה את חייהם של שלושה תינוקות והביאה לפגיעה קשה ב-20 נוספים שניזונו מתחליף חלב, שבו היה חסר ויטמין B1 החיוני.
לקריאת כתב האישום המלא - לחצו כאן
כתבי האישום הוגשו לבית משפט השלום בראשון לציון נגד בכירי חברת רמדיה ובכירים במשרד הבריאות, כשהפרקליטות מוסיפה בקשה לקיים את המשפט בפני הרכב של שלושה שופטים.
בין הנאשמים בפרשה, המנכ"ל לשעבר גדעון לנדסברגר, בעלי החברה משה מילר, וכן טכנולוג המזון לשעבר פרדריק בלק.
כתב האישום נגדם כולל עבירות של גרימת מוות ברשלנות וחבלה ברשלנות, לצד עבירות נוספות כהטעיית צרכנים ושיבוש מהלכי משפט.
בין עובדי משרד הבריאות הנאשמים ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, שהיתה מנהלת שירות המזון הארצי בתקופה הרלוונטית, וארבעה מפקחים בתחנות ההסגר בנמלי אשדוד וחיפה, שמתפקידם לבדוק את המזון המיובא ארצה. כתב האישום מייחס להם עבירות של מעשה העלול להפיץ מחלה - זאת במילוי תפקידם בדרך רשלנית, שהפרה את חובתם המקצועית.
אתמול אמרה קלוסקי כי "הכאב של משפחות רמדיה מלווה אותי כל הזמן, אבל אבחון מהיר שלי מנע אסון גדול יותר". ברמדיה טענו מנגד: אם מישהו כשל, זה משרד הבריאות.
שנה וחצי של המתנה
טיוטת כתב האישום נשלחה למעורבים כבר לפני כשנה וחצי, אך רק לפני כחודש הודיעה הפרקליטות שכתבי האישום בפרשה יוגשו לפני הפסח, כפי שפורסם ב-ynet. למרות הזמן שעבר, גם במועד זה לא הוגשו
האישומים. ל-ynet נודע כי הסיבה לעיכוב היתה הלבטים בנוגע לאנשי משרד הבריאות.
בעת הגשת הטיוטה טענו בפרקליטות כי מילר ולנדסברגר סמכו על טכנולוג המזון בלק וראו בו סמכות מקצועית עליונה, למרות שהיה חסר ידע מקצועי מספק בתחומים קריטיים, לרבות חשיבותם של הוויטמינים החיוניים להתפתחותו התקינה של התינוק. עוד טענו בפרקליטות כי רמדיה הסתמכה על היצרנית הגרמנית "הומנה" באופן מוחלט, ומילר כלל לא הקים מנגנון בדיקה משום שהניח שמשרד הבריאות אישר את חברת הומנה כיצרנית מזון תינוקות - הנחה שלא היה לה שום בסיס במציאות.
נגד פקחי משרד הבריאות, ובהם ד"ר קלוסקי, נטען כי "שיחררו את הפורמולה מבלי שניתן לה אישור מוקדם, ובכך יצרו סכנה ברורה ומיידית להפצת המחלה".