הפעוטה נכוותה - מנהלת המעון לעבודות שירות
הפעוטה התקרבה לכיריים במטבח - ושפכה על עצמה סיר עם מרק רותח. למרות שנגרמו לה כוויות בדרגה שנייה, המנהלת הניחה רק מגבת רטובה על פניה של הפעוטה. השופטת כתבה כי זו "התנהגות רשלנית ברמה גבוהה" וגזרה על המנהלת עבודות שירות ומאסר על-תנאי
חמישה חודשי עבודות שירות ושבעה חודשי מאסר על-תנאי - זה העונש שגזר היום (ג') בית משפט השלום בכפר-סבא על מנהלת פעוטון, לאחר שפעוטה נכוותה מסיר של מרק רותח במעון.
בכתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז מרכז נטען כי קרן ספרי, בת 37 מכפר סבא, ניהלה בביתה פעוטון בו היו 11 פעוטות. ב-11 במרס 2002 היא בישלה אוכל עבור הפעוטות ועל הכיריים היה סיר מרק רותח.
ספרי נכנסה למטבח ואחריה פעוטה בת שנה וחודשיים. הפעוטה התקרבה לכיריים והמרק הרותח נשפך על פניה, צווארה, כתפיה וחזהּ. כתוצאה מכך נגרמו לה כוויות בדרגה שנייה.
עוד נטען בכתב האישום כי למרות הכוויות שנגרמו לפעוטה, ספרי לא דאגה לטיפול רפואי הולם ולפינויה המיידי לבית החולים. היא הניחה רק מגבת רטובה על פני הפעוטה ומרחה עליה ג'ל. ספרי התקשרה לאמהּ של הפעוטה, השאירה לה הודעה במשיבון. שהאם יצרה עמה קשר היא דיווחה שהבת נכוותה קלות בכתף. רק כשהגיעה האם לפעוטון פונתה הפעוטה לבית החולים על ידי אמבולנס שהזמינה.
בבית המשפט הודתה ספרי במיוחס לה, והורשעה בעבירה של הפרת חובה של אחראי וחבלה ברשלנות. במהלך המשפט העידה אמהּ של הפעוטה, שסיפרה על מצבה של בתה ועל הסבל והטראומה שחוותה במהלך תקופת הטיפולים ואחריהם. האם הוסיפה כי היה אפשר להקטין את סבלה של בתה, אילו היתה ספרי מזעיקה את ההורים מייד לאחר האירוע או אם היתה דואגת שבתה תקבל טיפול רפואי הולם.
לאחר הרשעתה של ספרי היא הופנתה לקבלת תסקיר של שירות המבחן, אשר המליץ להטיל עליה עונש של 500 שעות עבודה לתועלת הציבור. בבית המשפט ביקשה הפרקליטות להטיל על מנהלת הפעוטון עבודות שירות. נציגת הפרקליטות טענה בבית המשפט כי העונש צריך לבטא את עמדת החברה בנושא הגמול וההרתעה.
סנגורה של ספרי ביקש להתייחס לאירוע כאסון שהתרחש ממעשה לא מכוון של מרשתו, וטען כי איש לא הטיל דופי בטיפול השוטף והאוהב שלה בפעוטות שהיו תחת השגחתה.
בגזר הדין קבעה השופטת קלרה רג'יניאנו כי אין ספק שהאירוע שינה ביום אחד את חייהן של שתי המשפחות: "דומני כי יש לברך על כך שרק בדרך נס לא הסתיים האירוע באופן חמור יותר". השופטת הוסיפה כי: "הנאשמת טיפלה בפעוטות חסרי ישע והאופן בו נהגה כלפי הפעוטה כאשר התירה כניסתה למטבח ולא השגיחה במעשיה היא התנהגות רשלנית ברמה גבוהה, הימנעותה מלהזעיק טיפול רפואי מעצים את חומרת מעשיה".