שתף קטע נבחר

 

הציקלון במיאנמר: ישראל תשלח תרופות וציוד

משרד החוץ ישגר בימים הקרובים סיוע בתרופות וציוד רפואי למיאנמר, בשווי של 100 אלף דולר. בנוסף כמה ארגונים ישראלים ישלחו למדינה, בה נהרגו כ-22,500 בני-אדם בסופה, צוותים רפואיים. משרד החוץ הוציא אזהרת מסע למדינה

מניין ההרוגים בסופת הציקלון "נארגיס", שפקדה בסוף השבוע את מיאנמר (לשעבר בורמה), עלה אתמול (יום ג') לכ-22,500 בני אדם, וישראל מצטרפת למדינות בעולם שמתכוונות לשלוח סיוע לנפגעי הסופה. במקביל, פרסם משרד החוץ אזהרת נסיעה למטיילים הישראלים למיאנמר, בשל הנזקים הגדולים לתשתיות והנזקים שנגרמו לדרכים במדינה וקשיי התקשורת ממנה החוצה.  

 

משרד החוץ ישגר בימים הקרובים סיוע בתרופות וציוד רפואי למיאנמר, בשווי של 100 אלף דולר. את פעילות הסיוע מקיים משרד החוץ בשיתוף עם ארגון הג'וינט. מדובר בסיוע ראשוני ובתקופה הקרובה תפעל ישראל להעברת סיוע נוסף.


ניצולים במיאנמר (צילום: AFP)

 

בנוסף, משתף משרד החוץ פעולה עם ארגונים ישראלים נוספים, הפועלים לסייע למדינה מוכת האסון. בין מספר היוזמות הקיימות בשטח, ארגון "ישראייד" המארגן משלחת של עשרה עד 12 אנשי רפואה והצלה, שיצאו מחר למיאנמר לסייע לפצועים. גם ארגון לתת ישלח שני אנשים מטעמו כמשלחת מקדימה, על-מנת לבדוק מהם הצרכים הנדרשים בשטח במטרה לסייע בצורה ניכרת יותר בקרוב.

 

מנכ"ל ארגון לתת המסייע לנזקקים בישראל, עו"ד ערן וינטרוב, אמר ל-ynet כי בימים הראשונים לאחר פגיעת סופת הציקלון מנעה החונטה השולטת את כניסת כוחות הסיוע, אבל משהבינו כי קצרה ידם לסייע נפתחו השערים. "למרות שהעוני פה גדול והמצוקה גדולה, אני חושב שדווקא בערב יום העצמאות ה-60 של מדינת ישראל - עצם זה שאנחנו כישראלים יש לנו את החוסן לעזור, אותי זה ממלא תחושה של גאווה".

 

"עדיין לא ידוע על ישראלים שנפגעו"

לגבי ישראלים הנמצאים במיאנמר הוא אומר: "לא יצרו איתנו קשר משם. עדיין לא ידוע על ישראלים שנפגעו. אנחנו פה פועלים לארגן משאבים מהזווית הישראלית". הארגון פונה בעניין הסיוע ליחידים ולחברות במטרה לאסוף בעיקר ציוד רפואי, ביגוד, אמצעי מחסה וחומרים דומים. חשבון הבנק: 12-609-200803 בנק הפועלים סניף ככר רבין בתל-אביב. טלפון לתרומות: 1-700-50-40-33

 

באו"ם אומרים כי מימדי האסון עדיין לא ברורים: "אנחנו לא יכולים להגיד כמה אנשים זקוקים לסיוע. אבל אנחנו יודעים שמדובר במאות אלפי אנשים". בינתיים אנשי הסיוע של האו"ם מתעכבים בתאילנד, מכיוון שהם עדיין לא קיבלו ויזות למיאנמר.

 

לירון לוי, ישראלי המטייל במיאנמר, סיפר ל-ynet: "המחזה פשוט נורא - תוהו ובוהו ברחובות, אלפי אנשים מחוסרי בית והרס אדיר. לשוטרים ולאנשי הצבא לא אכפת מהאנשים בכפר ובערים. בבירה ינגון ראינו אלפי אנשים צועדים ברגל - נחילים של אנשים שצועדים ברחובות בכאוס מוחלט. רק אז הבנו כמה גדול הבלאגן. העיר נחסמה לחלוטין, הגשרים והכבישים נהרסו לגמרי. עמודי חשמל מבטון נשברו וחסמו כבישים, עצים נתלשו והתעופפו, שלטי חוצות נפלו, צלחות לווין התפזרו על הכביש. תוהו ובוהו מוחלט".


פורסם לראשונה 06/05/2008 22:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נזקי הסופה במיאנמר
צילום: AP
מומלצים