אסון הציקלון: משלוח סיוע ראשון הגיע למיאנמר
החונטה הצבאית השולטת במדינה פנתה בבקשה לסיוע בינלאומי, אך לא מאפשרת כניסת צוותי סיוע אמריקנים. בינתיים פליטי הסופה משלמים את המחיר. הם סובלים ממחסור קשה במים נקיים ובמזון
בינגון, העיר הגדולה במדינה, התפרשו חיילי החונטה הצבאית, בניסיון לנקות את הררי ההריסות שנותרו ברחובות.
ואם אין די בנזקי הסופה, והחיפושים הקדחתניים אחר יותר מ-45 אלף נעדרים, נאלצים תושבי ינגון להתמודד עם עליה חדה במחירי מוצרי הבסיס.
בקבוקי מים שנמכרו עד לפני כמה ימים ב-200 קיאט (כ-20 סנט)עולים כעת 500 קיאט (50 סנט) לליטר. שק אורז, מוצר הכרחי בתזונת התושבים, הכפיל עצמו למחיר שיא של 40 דולרים, מחיר כמעט בלתי אפשרי עבור התושבים, שהכנסתם הממוצעת היא שני דולרים ליום.
מתוכנית המזון של האו"ם נמסר כי כ-800 טונות של מזון כבר נמצאים בדרכם לכמיליון תושבים שנותרו ללא קורת גג. באו"ם הביעו חשש לא רק מהתפשטות רעב עקב נזקי הסופה אלא גם מהתפשטות מחלות במיאנמר, שמערכת הבריאות שלה נחשבת לאחת הגרועות בעולם.
"אנו חוששים שנזקי הימים שלאחר הסופה יהיו גדולים מנזקי הסופה עצמה", אמרה ראש יוניצ'"ף בארה"ב, קריל סטרן. "הדאגה האמיתית היא מחלות המועברות דרך המים, לכן הכרחי להכניס למדינה מים נקיים. מזון נמצאה בעדיפות משנית כרגע. יש להתמקד במים ובמקלט", הוסיפה.
סיוע בינלאומי
הבית הלבן הודיע אמש כי יקצה שלושה מיליון דולרים נוספים לסיוע נפגעי הציקלון "נארגיס". זאת, בנוסף לתרומת החירום הראשונית שהעביר על סך של כ-250 אלף דולרים. הנשיא ג'ורג' בוש קרא לחונטה הצבאית להתיר לארה"ב לשלוח צוותים לטיפול במקרי אסון, אשר יוכלו לסייע לכוחות הפועלים במקום."ארה"ב הרימה תרומה ראשונית, אבל אנחנו רוצים לעשות יותר. אנחנו מוכנים להקצות את צוותי הצי האמריקני על מנת לעזור בחיפושים אחר הנעדרים ולסייע בייצוב המצב, אך על מנת לעשות זאת, החונטה הצבאית חייבת להתיר לצוותים להיכנס למדינה", אמר בוש.
החונטה, שמתנגדת נחרצות למעורבות אמריקנית בנעשה בארצה, לא צפויה להיעתר לבקשתו של בוש. עם זאת, בצעד נדיר, המדגיש את חומרת המצב, פנתה החונטה לקהילה הבינלאומית וקראה לה להגיש סיוע למיאנמר. בנוסף, היא הודיעה כי תדחה את משאל העם על החוקה, שתוכנן להיערך באזורים מוכי האסון.
אסון הציקלון "נארגיס" הוא אסון הטבע הגדול ביותר בדרום-מזרח אסיה, מאז שטפו גלי הצונאמי את חופי אינדונזיה ותאילנד בדצמבר 2004 - אסון שגרם למותם של יותר מ-230 אלף בני אדם.