החל הדיון בצו איסור הפרסום בפרשת אולמרט
נציגי המשטרה והפרקליטות דנים בעניין הסרת צו איסור הפרסום בפרשה בה נחקר ראש הממשלה, אהוד אולמרט. אם יוחלט להסיר או לצמצם את צו איסור הפרסום - יילכו הצדדים לבית המשפט
הערב (יום ה') החל הדיון במשרד המשפטים בירושלים בעניין הסרת צו איסור הפרסום בפרשה בה נחקר ראש הממשלה, אהוד אולמרט. למקום הגיעו נציגי המשטרה והפרקליטות, שיחליטו בסוף הדיון איזה מידע יוּתר לפרסום.
עם נציגי המשטרה משתתפים בדיון היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובכירים נוספים במשרד המשפטים. אם יוחלט להסיר או לצמצם את צו איסור הפרסום - יילכו הצדדים לבית המשפט שייתן תוקף חוקי להחלטה.
מזוז אישר באחרונה למשטרה באופן מיוחד לחקור את אולמרט בתוך 48 שעות, מחשש שיתאם עדויות. לאחר שנחקר אולמרט, ביום שישי שעבר, מיהרו החוקרים לעדכן את היועץ המשפטי לממשלה. במשטרה התעקשו בימים האחרונים על החלטתם להתנגד בתוקף להסרת צו איסור הפרסום, והודיעו שאם בית המשפט יסיר אותו, יערערו על ההחלטה.
בעוד תושבי ישראל מחכים לפיסת מידע בכל הנוגע לפרשת אולמרט כלי התקשורת בעולם יצאו בימים האחרונים בכותרות המפרטות בדיוק במה דברים אמורים.
הסנונית הראשונה הייתה ה"ניו יורק פוסט", שחשף ביום שלישי את פרטי הפרשה. כך למשל חשוב עיתוני העולם, ה"ניו יורק
טיימס", שפרסם כתבה מפורטת בה תיאר את השתלשלות האירועים, כמו גם את התנהלותו הכללית של תושב החוץ המעורב בפרשה.
באתר האינטרנט של תחנת הטלוויזיה האיראנית "press tv", מפורטת הפרשה תחת הקטגוריה "פלסטין". הדיווח ציין כי ייתכן שהפרשה תאלץ את אולמרט להתפטר או להשעות עצמו מתפקידו, והתייחס לפרטים שפורסמו ב"ניו יורק פוסט", בהם שמו ואזרחותו של התושב הזר המדובר. כפי שמתאים לאתר איראני - הכותבים מציינים כי אולמרט כיהן בעבר כראש עיריית "אל-קודס".