לדור דחה הצעת בג"ץ לפשר בפרשת קרמשניט
פרקליט המדינה הודיע לבג"ץ כי הוא דוחה את הצעתו לשמש כבורר בעתירה נגד העברתו של ראש היחידה המרכזית באגף התנועה מתפקידו ואי קידומו. "בירור מסוג זה עלול להשליך על יחסי העבודה של פרקליט המדינה מול גורמי המשטרה, ובכך ייתכן נזק מערכתי משמעותי", ציין לדור
פרקליט המדינה, משה לדור, הודיע היום (א') לבג"ץ כי הוא דוחה את הצעתו לשמש בורר בפרשת סגן-ניצב אפרים ארליך (קרמשניט). בהודעה שהעביר באמצעות עו"ד דינה זילבר אמר לדור כי הוא מעדיף להשאיר את ההכרעה בפרשה "בידיו האמונות של בית המשפט". מדובר בעתירה הנוגעת לאי קידומו של ארליך במשטרה.
התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ בדרישה לבטל את ההחלטה להעביר את ארליך מתפקידו כראש היחידה המרכזית באגף התנועה ולמנותו לתפקיד סגן מפקד מרחב חברון. זאת, בטענה כי ההחלטה התקבלה ממניעים לא עניניים. המדינה טענה כי ההחלטה בנושא הינה חלק בלתי נפרד מהליכי הקידום השגרתיים במשטרה וכי מדובר בסבב גדול המונה יותר מ-70 מינויים לתפקידים שונים שאמור להיות להתבצע בקיץ הקרוב.
"פרקליט המדינה רואה קשיים של ממש בנטילת תפקיד הבורר בסיכסוך זה על עצמו", נכתב בהודעת לדור. "פרקליט המדינה, מעצם תפקידו, מחוייב בקיום קשרי עבודה שוטפים והדוקים עם משטרת ישראל. בירור כפי שהציע בית המשפט עלול להשליך על יחסי העבודה שלו מול גורמי המשטרה, ובכך ייתכן נזק מערכתי משמעותי.
"שנית, לא ברור מה טיבו המדוייק של ההליך אותו התבקש פרקליט המדינה לקיים, שכן במסגרת בחינת שיבוצו של ארליך, למעשה תידרש בחינת שיבוצם של כל 70 המינויים שבוצעו במקביל. החלטה כזו אמורה להתבצע על ידי סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה, המכיר את המערכת המשטרתית לעומקה", ציין לדור.
סנ"צ ארליך הוא אחד האחראים לחשיפת פרשת האחים פריניאן והשוטר-רוצח צחי בן-אור בעקבותיה הוקמה ועדת זיילר. הוא גם חשף סרטון וידאו שמראה את המפכ"ל, דודי כהן, נוהג במהירות של 180 קמ"ש.
לפני כשלושה חודשים, נאמר לארליך כי לא יקודם בדרג הפיקוד המשטרתי. הוא זומן לשיחה עם ראש אגף התנועה, ניצב אבי בן חמו, וזה אמר לו כי הוא מיועד לתפקיד סגן מפקד מרחב חברון ולעת עתה, לא יועלה בדרגה.