בורובסקי מעריך: יוגש כתב אישום נגד אולמרט
בכיר המשטרה לשעבר, שכיהן כאחראי על המלחמה בשחיתות במשרד מבקר המדינה, מעריך כי ההתפתחויות האחרונות בפרשה מעידות על כתב אישום שיוגש בעתיד. לדבריו, העדות המוקדמת של טלנסקי "תהיה הזדמנות נאותה להבין שלא מדובר בפרטים טכניים. אולמרט לא נחקר בגין קבלת כספים שלא כדין, אלא בעבירות שוחד מתמשכות לאורך זמן"
"בסופו של דבר יוגש כתב אישום נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בפרשייה האחרונה" - כך העריך בצהריים (יום ב') ניצב בדימוס יעקב בורובסקי, שכיהן כאחראי על המלחמה בשחיתות במשרד מבקר המדינה, ומצוי בפרטי החקירות נגד ראש הממשלה. הוא כינס מסיבת עיתונאים בחיפה, שבה הציג את רשימת "מהפך בחיפה" שבה יתמודד בבחירות לעיריית חיפה.
בורובסקי ציין, כי אולמרט נחשד בקבלת שוחד בכמה מקרים וכי העדות המוקדמת שצפויה להיגבות ממשה טלנסקי, אם תתנהל בדלתיים פתוחות, "תהיה הזדמנות נאותה להבין שלא מדובר בפרטים טכניים. אולמרט לא נחקר בגין קבלת כספים שלא כדין, אלא בעבירות שוחד מתמשכות לאורך זמן", אמר בורובסקי.
לדבריו, "ההליכים שמתקיימים היום, העובדה שמתקיים הליך של עדות מוקדמת, המסמכים והעיתוי, מצביעים על כך שכתב האישום יוגש". בורובסקי הוסיף, כי החקירה הנוכחית היא הסתעפות של פרשיות אחרות שבהן נחקר ראש הממשלה על-ידי מבקר המדינה.
"החומרים האלה נאספו על-ידי משרד מבקר המדינה והועברו למשטרה ולפרקליטות. הם לא שכבו כאבן שאין לה הופכין. המשטרה עובדת פה בנחישות, במקצועיות ובאומץ", אמר. עוד אמר בורובסקי, כי "העיתוי של התקופות שבהן בוצעו העבירות הוא משמעותי, משום שלא עשה זאת בתקופת בחירות, אלא בזמן שכיהן כשר התמ"ת".
אולמרט ובורובסקי - עימות ממושך
בתשובה לשאלה האם ראש הממשלה הוא אדם מושחת, אמר בורובסקי: "שחיתות ציבורית היא סרגל כתוב. בפרשת הרשות לעסקים קטנים ומרכז ההשקעות, כתב מבקר המדינה שראש הממשלה לא נהג כשורה - זו שחיתות ציבורית. שחיתות פלילית היא משהו שהמשטרה צריכה לחקור ובית המשפט צריך לקבוע".
בורובסקי, לשעבר מפקד המחוז הצפוני של המשטרה, התייחס לתקופת עבודתו לצד מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס. "השאלה הגדולה שעמדה לנגד עינינו היתה, האם השחיתות הציבורית היא מקרית או מובנית. לצערי, השחיתות הציבורית נוטה למובנה. היא פועל יוצא של תהליכים ארוכים שהתאפיינו בחוסר הקפדה וחוסר ביקורת, ובתחושה של 'לי זה לא יקרה'".
במהלך תפקידו במשרד מבקר המדינה עסק בורובסקי בבדיקת תיקים שונים הקשורים לראש הממשלה, אהוד אולמרט. בסוף 2006 יצא בורובסקי לחופשה לאחר שפורסמו חשדות נגדו למעורבות במינויים בצמרת הפיקוד של המשטרה, אולם התיק נסגר מחוסר אשמה.
עם חזרתו מהחופשה, הורה לינדנשטראוס לבורובסקי להימנע ממעורבות בביקורות הנוגעות לראש הממשלה ולאנשי לשכתו כדי למנוע ניגוד עניינים, "למען הסר ספק ועל מנת למנוע חשש כלשהו". כחלק מהמאבק בין ראש הממשלה למבקר המדינה, דרשו פרקליטיו של אולמרט לפטר את בורובסקי. דרישתם לא נענתה.
החשד נגד רה"מ: קבלת כספים שלא כדין
במוצאי יום-העצמאות, עת צומצם הצו הגורף ופרטי הפרשה פורסמו סוף-סוף גם בתקשורת הישראלית, התייצב אולמרט מול המצלמות והצהיר: "מעולם לא קיבלתי שוחד, לא לקחתי אגורה אחת לכיסי". הוא התחייב כי אם תתגלגל הפרשה לכדי המלצה של היועץ המשפטי לכתב אישום נגדו, יתפטר מיד מתפקידו.
ראש הממשלה חשוד בקבלת כספים שלא כדין, בתקופות כהונתו כראש עיריית ירושלים וכשר התמ"ת.
על-פי החשד אולמרט קיבל לאורך זמן מעטפות עם כסף מזומן - ככל הנראה מאות אלפי דולרים. גורמי משטרה אמרו ל-ynet כי החקירה עשויה להימשך שבועות ואפילו חודשים.
ה"ניו-יורק טיימס" דיווח כי טלנסקי מימן את שהותו של אולמרט בסוויטה מפוארת במלון בוושינגטון בשנת 2005. ממסמכים משפטיים ותזכירים שהוגשו לבית-משפט אמריקני, עולה כי אולמרט - אז שר בממשלת שרון - השתכן לילה אחד ב"ריץ-קרלטון", בעלות של 4,717.49 דולרים.