קרובי נעדרת ישראלית בסין: כל דקה קריטית
בני משפחתה של אחת הסטודנטיות הישראליות הנעדרות בסין סיפרה ל-ynet כי לפני רעידת האדמה, הצעירה סיפרה לה כי היא נוסעת לטייל באזור בו אירעה רעידת האדמה שגרמה למותם של יותר מ-12 אלף בני-אדם. אחת המשפחות תצא מחר לסין
שבעה ישראלים שהיו באזור רעידת האדמה בסין, בה נהרגו למעלה מ-12 אלף בני אדם בלב מחוז סצ'ואן, לא יצרו קשר עם משפחתם בארץ. בין הנעדרים, שתי סטודנטיות ישראליות שהיו בטיול באזור - ענת בילו מירושלים וצעירה נוספת, שקרובת משפחתה אמרה: "כל דקה שעוברת היא קריטית".
בת משפחתה של אחת הנעדרות, סיפרה הערב (יום ג') ל-ynet כי כשעה לפני רעידת האדמה הן שוחחו איתה. הצעירה סיפרה כי היא מתכוונת לנסוע באוטובוס יחד עם חברתה לשמורת טבע הונג-קו, סמוך לכפר דו ז'נג ין לטיול באזור. כמה שעות לאחר רעידת האדמה, קראו בני המשפחה את הדיווחים על רעידת האדמה שפקדה את האזור.
בניינים קרסו ברעידת האדמה (צילום: AFP)
למרות ניסיונות חוזרים ונשנים, בני המשפחה לא הצליחו ליצור קשר עם השתיים. אחת המשפחות מתכוונת לנסוע כבר מחר לסין, כדי לעמוד מקרוב אחר החיפושים. המשפחה מייחלת לכל עזרה אפשרית מהישראלים השוהים במדינה, בעיקר מדוברי השפה הסינית. "היינו בשגרירות סין ובעזרת הקונסול הישראלי בבייג'ין, התאפשרה הנסיעה המהירה".
קרובת משפחה של אחת הסטודנטיות הוסיפה: "הודיעו לנו שאם ניסע ניתקע בבייג'ין ולא נוכל להגיע לאזור, אבל עדיף לנו להיות קרובים כמה שאפשר. עד שלא נראה אותן, לא נירגע".
בידי השגרירות הישראלית בבייג'ינג רשימה של ישראלים, שאמורים להיות באזור הרעש בסין - אך הנחת העבודה היא שהם עדיין חיים ולא יצרו קשר בשל קשיים בתקשורת.
דובר שגרירות ישראל בבייג'ינג, גיא קיבץ, דיווח כי תגובת השלטונות הסיניים היתה מהירה - ולעת עתה לא נעשתה פנייה
לגורמים זרים לקבלת סיוע. קיבץ אמר שישראל הציעה סיוע - אך נראה שסין, בעלת האמצעים, אינה זקוקה לעזרה נוספת.
"מדובר באסון גדול שהיקפו מתברר עם הזמן", מוסיף קיבץ, "יש הרבה מאוד ערפל סביב מספר ההרוגים, בעיקר מאחר שהאזור מרוחק והגישה אליו קשה". לעת עתה שדה התעופה שבאזור האסון סגור בשל נזקים לתשתיות. גם הדרכים חסומות, מרביתן בשל מפולות עפר - כוחות ההצלה עושים את דרכם גם ברגל לאזורים שנפגעו.