אולמרט: אשיב לשאלות המבקר בנושא פולארד
ראש הממשלה הודיע לוועדה לביקורת המדינה כי הנחה את מזכיר הממשלה ואת יועצו המדיני לסייע למבקר ולהעביר אליו מידע בנושא. רה"מ הביע נכונות להשיב לשאלות נוספות מצד המבקר - אם יהיו כאלה
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מוכן לענות על שאלות מבקר המדינה החוקר את פרשת פולארד בכתב – כך עולה מהודעה שפירסם הערב (יום ב') יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ זבולון אורלב.
בדיקה מאוחרת:
- המבקר על פרשת פולארד: "למישהו בוער הכובע"
- פולארד למבקר המדינה: עקוב אחר נתיב הכסף
- התובע של פולארד: ישראל הפעילה תאים רדומים
אורלב הודיע כי אולמרט מסר לו שהנחה את מזכיר הממשלה עובד יחזקאל ואת יועצו המדיני שלום תורג'מן לסייע למבקר ולהעביר אליו מידע בנושא. רה"מ ציין עוד כי השניים מסרו למבקר המדינה את מלוא המידע בעניין וכי הוא רואה את המידע כאילו נמסר ממקור ראשון – מטעמו הוא.
ח"כ אורלב אמר שראש הממשלה הודיע לו כי אם נותרו שאלות פתוחות אשר חיוניות לעריכת חוות הדעת של המבקר - הוא ישיב עליהן בכתב. ראש הממשלה ביקש כי שאלות אלה יועברו לו מידי המבקר.
יו"ר ועדת הביקורת הודיע כי העביר את תשובת ראש הממשלה למבקר המדינה וביקש לדעת האם היא מניחה את דעתו כדי להחליט האם לקיים את ישיבת ועדת הביקורת שתיכנן בנושא.
ג'ונתן פולארד הצטרף בספטמבר 1979 למודיעין הצי האמריקני במרילנד בתפקיד מנתח נתוני מודיעין,
חמש שנים לאחר מכן הועבר ליחידת מחקר בוושינגטון שעסקה בניתוח מידע והתראה כנגד פעילות טרור. במהלך שירותו הוא גויס על ידי הלק"ם (לשכה לקשרי מדע), גוף מודיעין ישראלי חסוי בראשו עמד רפי איתן.
פעילותו עבור המודיעין הישראלי נמשכה שנה אחת במהלכה העביר חומר רב, שהיה על פי הערכות לא רשמיות, בעל ערך מודיעיני משמעותי לישראל. באוקטובר 1985 עורר פולארד את חשד מעסיקיו ומעקב שהושם עליו ועל אשתו חשף את פעולתם. בחודש נובמבר של אותה שנה ניסו פולארד ואשתו למצוא מקלט בשגרירות ישראל בוושינגטון, אנשי השגרירות סירבו להכניסם לבניין והם נעצרו על ידי סוכני האפ.בי.איי.
בשנת 1998 הכירה ממשלת ישראל בפולארד כמרגל ישראלי שפעל בשליחות ובסמכות מדינת ישראל, במקביל הועברו לממשל האמריקני מספר בקשות חנינה, אך כולן נדחו.