יוזם החוק לשריון הגולן: 57 ח"כים כבר חתמו
חבר הכנסת אליהו גבאי מהמפד"ל מתכוון להאיץ את יוזמת החקיקה שלו, לפיה יידרש רוב מיוחס של 80 ח"כים לביצוע נסיגה בגולן. בין החותמים, חברים רבים בקואליציה: צחי הנגבי, רונית תירוש, זאב אלקין ואחרים
בעקבות המשא ומתן בין ישראל לסוריה, שייצא לדרך בעוד כשבועיים, הודיע הערב (יום ד') חבר הכנסת אליהו גבאי (האיחוד הלאומי-מפד"ל) שיאיץ את הצעת חוק שיזם לפני מספר שבועות, לפיה יידרש רוב מיוחס של 80 ח"כים כדי לבצע נסיגה בגולן. בשבועות האחרונים הצליח להחתים 57 ח"כים על הצעת החוק.
בין החותמים על החוק גם חברי קואליציה רבים, בהם חברי כנסת מש"ס והגמלאים. גם מסיעתו של ראש הממשלה היו ח"כים שחתמו על הצעת החוק: זאב אלקין, מרינה סולודקין, רונית תירוש, דוד טל, מיכאל נודלמן ואף יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת ח"כ צחי הנגבי. מהעבודה חתם ח"כ יורם מרציאנו. את הצעת החוק יזם גבאי כבר לפני מספר שבועות, במהלכם החתים את הח"כים. כעת הוא מתכוון להגיש את הצעת החוק.
גבאי אומר כי הצעת חוק זו, תחזק את חוק רמת הגולן, ותשים סוף "לפנטזיות של הסורים". לדבריו, "הגולן הוא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, ומעמדו כמו תל אביב וכל עיר אחרת. אין לאולמרט רוב בציבור וגם לא בכנסת למסור את הרמה והמו"מ כעת הוא חוכא ואיטלולא".
בהצעת חוק רמת הגולן נאמר כי:
- ויתור על שטח משטחי המדינה המוגדרים בחוק רמת הגולן תשמ"ב-1981, כפי שהם מוכרים ביום קבלת חוק זה בין בהחלטה ובין בשינוי חוק טעון רוב של 80 חברי כנסת.
- אין לשנות חוק זה אלא ברוב של 80 חברי כנסת.
בדברי ההסבר, נאמר כי "לרמת הגולן חשיבות מיוחדת למדינת ישראל. מלבד החשיבות האסטרטגית בהגנה על המדינה, לגולן היסטוריה וקשר עתיק יומין עם העם היהודי. הישוב היהודי בגולן מתחיל עוד מימי השבטים, וממשיך עם יישוב ענף בתקופת התלמוד ועוד רבות. בנוסף, כיום, כשליש ממימי הכנרת מגיעים מהגולן. שטח רמת הגולן כפי שהוא ידוע היום עבר לשליטתה של מדינת ישראל לאחר מלחמת ששת הימים בשנת 1967.
... מטרת הצעת חוק זה היא לדאוג לכך שההחלטות המתקבלות בעניין ויתורים של שטח משטחי רמת הגולן יתקבלו אך ורק ברוב מיוחד של 80 חברי כנסת, בשל חשיבותה של רמת הגולן במישור ההיסטורי, הביטחוני, הכלכלי והלאומי".
גם מחוץ למערכת הפוליטית, נעשים ניסיונות לעכב את המהלך המדיני. התנועה לאיכות השלטון והפורום המשפטי למען ארץ ישראל פנו לראש הממשלה, אהוד אולמרט, וליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בדרישה שאולמרט יימנע מלעסוק במשא ומתן עם סוריה "שעה שחקירות מתנהלות נגדו ועננה כבדה מרחפת מעל לראשו". התנועה לאיכות השלטון ביקשה ממזוז שינחה את אולמרט בעניין.