שתף קטע נבחר

מועצת הביטחון תומכת ב"הסכם הכניעה" בלבנון

ההצהרה שהתקבלה במועצת הביטחון מגבה את ההסכם בין הפלגים הלבנוניים שהתקבל בדוחא. גם ארה"ב וצרפת תמכו בהצהרה, למרות שההסכם בין הפלגים מחזק משמעותית את ארגונו של חסן נסארללה

מקבלים את התחזקות חיזבאללה כעובדה מוגמרת. מועצת הביטחון של האו"ם הצהירה אמש (יום ה') כי היא תומכת בהסכם השלום שהושג בין האופוזיציה לממשלה בלבנון במהלך השיחות בדוחא."מדובר בצעד הכרחי לעבר פיתרון המשבר הנוכחי", נכתב בהצהרת מועצת הביטחון. ארה"ב וצרפת הסכימו להצהרה הזו, על אף שההסכם שהושג בדוחא חיזק את מעמד חיזבאללה בלבנון.

  

נוסח ההצהרה קובע כי המועצה "מקדמת בברכה ותומכת בהסכם שהושג על ידי מנהיגי לבנון בדוחא ב-21 במאי תחת חסות הליגה הערבית, שבו יש צעדים חיונים לקראת פתרון של המשבר הנוכחי, חזרה לתפקוד נורמאלי של המוסדות הדמוקרטים בלבנון ושיקום האחדות, היציבות והעצמאות הלבנונית".

 

ההצהרה מתייחסת גם להחלטות קודמות של מועצת הביטחון לרבות החלטה 1559, שקראה להוצאת הכוחות הזרים ולפירוק המיליציות החמושות. בנוסף מצויינת החלטה 1701 שהתקבלה אחרי מלחמת לבנון השנייה והסדירה את הכנסת כוח האו"ם לדרום לבנון.

 

במסגרת ההסכם שהושג ביום רביעי בדוחא תוקם בביירות ממשלת אחדות לאומית, כאשר 11 מ-30 חבריה יהיו אנשי חיזבאללה. המשמעות: נסראללה ייהנה מזכות וטו על כל ההחלטות - דרישה עקרונית, אותה הציב בראש תביעותיו במשבר האחרון. בממשלה יכהנו 16 מהשרים הנוכחיים, אנשי הקואליציה, ועוד שלושה יישבו בה מטעם הנשיא. פשרה מסוימת בכל זאת הייתה מצד חיזבאללה, שתבע לכונן ממשלת מעבר ולגשת לבחירות, וסירב תחילה להסתפק בשליש מחברי הממשלה.


פורסם לראשונה 22/05/2008 21:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההצעה צפויה להתקבל מחר
צילום: רויטרס
מומלצים