שתף קטע נבחר

 

יונתן שפירא נחקר: איש לא יעצור אותנו

פעילי ארגון "לוחמים לשלום" ניסו להסיר חסימות עפר ליד הכפר סמוע שבדרום הר חברון. המשטרה עיכבה לחקירה חמישה, בהם הטייס יונתן שפירא: "מונעים מאיתנו את הזכות לבצע פעילות לא אלימה למען השלום. זה העתיד שלנו"

גם אחרי עימות עם המשטרה ועיכוב לחקירה של חמישה פעילים, מבטיחים בארגון "לוחמים לשלום" כי לא יירתעו ויחזרו לפעול למען הסרת מחסומים בשטחים. בין היתר עוכב לחקירה הטייס סרן (מיל') יונתן שפירא, מחותמי מכתב הטייסים הסרבנים, ושוחרר כעבור שמונה שעות: "לא יעצרו אותנו לא שוטרים, לא מתנחלים ולא פוליטיקאים. זה העתיד שלנו, אם לא נפעל - לא נשרוד", אמר ל-ynet בצאתו ממשטרת חברון.

 

המשטרה עיכבה לחקירה את פעילי "לוחמים לשלום", לאחר שהשתתפו בהפגנה למען הסרת חסימות עפר סביב הכפר סמוע שבדרום הר חברון. חלק מהם ניסו להסיר פיזית את החסימה, ואחרים עוכבו לחקירה כאשר היו בדרכם למקום. מהמשטרה נמסר כי ארבעה גברים ואשה עוכבו לחקירה מחשש שייפגעו בחסימות העפר שהציב צה"ל. בנוסף נמסר שהאשה שעוכבה לחקירה התלוננה כי נפגעה בידה במהלך העימות עם אחד השוטרים ולכן פונתה לקבלת טיפול רפואי.


חמישה מפגינים עוכבו לחקירה (צילום: אקטיבסטילס)

 

על מה שאירע במקום סיפר ל-ynet משה פסח, המתאם הישראלי של "לוחמים לשלום": "הגענו לאחת החסימות באזור הכפר סמוע. היינו כ- 30 פעילים ישראלים ו-100 פלסטינים והתחלנו להסיר חסימה ללא הפגנת אלימות. במשך זמן מסוים פינינו את הדרך, עד שהגיעו כוחות גדולים של צבא, ובעיקר יס"מ ומג"ב, שביקשו מאיתנו להתפנות מהמקום. עוד לפני שהספקנו להתפנות - המשטרה נכנסה, הפגינה אלימות. שוטרים דחפו ואיימו במכות ובמעצרים. בסופו של דבר הם עיכבו לחקירה שלושה פעילים ישראלים בטענה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו".

 

שני פעילים נוספים בארגון עוכבו לחקירה בדרכם למקום. לטענת פסח, "זה שמונעים מישראלים שאינם דתיים להיכנס לאזורים בשטחים מראה שמונעים הבעת מחאה. זו לא המדיניות שצריכה להינקט במדינה שקוראת לעצמה מדינה דמוקרטית".

 

בשנים האחרונות פעלו כוחות צה"ל לחסימת הכבישים באזור הכפר סמוע על-ידי הצבת ערמות עפר ואבנים גדולות. "כתוצאה מפעולות אלה", סיפר פסח, "תושבי הכפר נאלצים ללכת ברגל קילומטרים רבים כדי לקבל טיפולים רפואיים או כדי למכור סחורה. גם במקרים בהם הם יוצאים מהכפר ברכב, הם נאלצים לנסוע כשעה וחצי במקום רבע שעה". המציאות הזו יצרה מרמור וזעם בקרב התושבים. "תחושת המרמור עלולה להוביל להתעוררות של אלימות בקרב תושבי הכפרים, אנחנו קוראים להורדת החסימות כדי למנוע את האלימות בעתיד", אמר פסח.

 

יונתן שפירא אמר כי "האירוע הזה ממחיש שמונעים מאיתנו את הזכות לבצע פעילות לא אלימה למען השלום. צריך לזכור שהפעילות שלנו נועדה למנוע את האלימות שנוצרת בעקבות הדיכוי המתמשך והחסימות הבלתי חוקיות שכולאות את הפלסטינים בשטחים". שפירא הוסיף כי "המקומות שבהם יש פעילות משותפת לישראלים ופלסטינים הם מקומות שמהם כמעט ולא יוצאת פעילות חבלנית".

 

ארגון "לוחמים לשלום" מורכב מפלסטינים וישראלים שהחזיקו בעבר בנשק, והחליטו להניח את נשקם ולהפוך מלוחמים במלחמה ללוחמים לשלום. לדברי שפירא, החבר בארגון מאז הקמתו בשנת 2005, "אם יש דבר שנותן לנו תקווה במקום הזה, זו הפעילות המשותפת בין ישראלים ופלסטינים שמחוייבים לפיוס".

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אקטיבסטילס
יונתן שפירא נעצר בדרך
צילום: אקטיבסטילס
צילום: אקטיבסטילס
פעילי שמאל ושוטרים
צילום: אקטיבסטילס
מומלצים