סקר ישראלי: 51% לא יודעים שהעישון מזיק לפוריות
עישון הינו אחד הגורמים הפוגמים בפוריות הגבר והאישה, אולם הציבור, או לפחות מחציתו, לא מודע לכך. סקר לכבוד יום ללא עישון המצוין היום
כמחצית מהישראלים אינם מודעים לעובדה שעישון הוא אחד הגורמים שעלולים לפגוע בפוריותם של שני בני הזוג ומהווה גורם סיכון לתופעת המוות בעריסה אצל תינוקות. כך עולה מסקר שנערך על ידי שירותי בריאות כללית לרגל היום הבינלאומי ללא עישון המצוין היום (ד').
בשאלות העוסקות בהשפעת העישון על שני בני הזוג 51 אחוז מהנשאלים השיבו כי העישון אינו גורם נזק לפוריות בני הזוג וכחמישית מהנשאלים אמרו
כי אינם יודעים האם העישון פוגע בפוריות. עוד נמצא שהמודעות לנזקי העישון לפוריות נמוכה בעיקר בקרב חרדים.
לנשאלים היה מעט יותר ידע באשר להשפעה המזיקה של העישון על העובר או התינוק: 90 אחוזים מהנשאלים ידעו להשיב נכון כי עישון בסביבתה של אישה הרה עלול להזיק לעובר. עוד נמצא כי שני שליש מהנשאלים (66 אחוז) ידעו לציין כי עישון מגביר את הסיכון להפלה. עם זאת רק 53 אחוז מהנשאלים ידעו לקשור בין עישון לתופעת המוות בעריסה, שעישון נחשב כאחד מהגורמים המעלים את הסיכון לו.
כמעט כל הנשים שנשאלו בסקר (98 אחוז) סברו כי יש לעודד ולעזור לנשים הרות להיגמל מעישון. בקרב הגברים חשבו כך 89 אחוז מהנשאלים.
בסקר נמצא כי בעלי הכנסה גבוהה בהרבה מהממוצע הם בעלי מודעות גבוהה יותר לסכנות שבעישון.
לפי מחקרים מישראל ומהעולם עישון בזמן נהיגה הוא אחד מהגורמים המגבירים את הסיכון לתאונות דרכים. הסקר מצא כי שליש מהגברים וכרבע מהנשים סברו כי העישון דווקא אינו מגביר את הסיכון לתאונות. הסקר, נערך באמצעות מכון Market watch וכלל 500 נשאלים.
ד"ר דיאן לוין, מנהלת המחלקה לחינוך וקידום בריאות בשרותי בריאות כללית ציינה כי "הסקר מלמד כי המודעות הציבורית לסכנות שבעישון הכפוי, במיוחד לנשים הרות, גבוהה, אך יחד עם זאת, רואים כי עדיין יש צורך להגביר את המודעות לנזקי העישון לקראת ובזמן ההיריון, ובעיקר בכל הנוגע לקשר בין עישון לבעיות פוריות. אומנם עישון אינו הגורם היחיד לבעיות פוריות, אך הוא אחד הגורמים הנמצאים בשליטה וניתן להפחיתו על ידי הפסקת עישון".
בשל אחוזי המעשנים הגבוהים - הסברה לחיילים
לציון היום ללא עישון יערכו צה"ל משרד הבריאות ועמותת "לנשום" פעילות הסברה בקרב החיילים ביום חמישי הקרוב. דו"ח שר הבריאות בנושא העישון שפורסם אתמול (ג') הראה כי שיעור המתגייסים המעשנים עומד על 33 אחוז, אך במהלך השירות חיילים רבים מתחילים לעשן ובשחרור שיעור המעשנים עומד על 40 אחוז.
במהלך הפעילות יחולקו לחיילים העוברים בתחנות הרכבת השלום וארלוזרוב קופסאות סיגריות שבהן סוכריות וחומרי הסברה תחת הכותרת "תפסיקו לעשן, תתחילו לנשום". פעילות דומה צפויה להתקיים גם בחלק מהבסיסים.