מזכ"ל האו"ם: העולם חייב להגדיל ייצור המזון
לדברי האפיפיור בנדיקטוס ה-16: "הרעב ותת התזונה הם בלתי מתקבלים על הדעת בעולם שרמות התפוקה שלו הן מספיקות באופן ריאלי". לדברי באן קי מון, ייצור המזון חייב לעלות ב-50% עד 2030
ייצור המזון העולמי חייב לעלות ב-50% עד 2030 כדי לעמוד בביקוש הגדל. כך אמר היום (ג') מזכ"ל האו"ם באן קי מון למנהיגי העולם, שהתכנסו ברומא לפסגה בנושא משבר המזון הגלובלי. המנהיגים מנסים להתמודד עם הרעב ואי השקט החברתי שנגרמו כתוצאה מעליית מחירי המזון בעולם.
מזכ"ל האו"ם אמר בפסגה כי המדינות צריכות לצמצם את המגבלות על הייצוא ואת מכסי הייבוא במהלך משבר המזון, ולפתור את המשבר שאליו נקלעו השיחות על הסכם הסחר הגלובלי בארגון הסחר העולמי.
ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מארח את הפסגה, שתימשך שלושה ימים ותנסה להתמודד עם הצורך לסייע למדינות העניות לגדל מספיק מזון כדי להאכיל את אוכלוסיותיהן.
האפיפיור בנדיקטוס ה-16 אמר בהודעה למשתתפי הפסגה: "הרעב ותת התזונה הם בלתי מתקבלים על הדעת בעולם שרמות התפוקה שלו הן מספיקות באופן ריאלי, ושיש בו את הידע הנחוץ כיצד להביא לסיום את הטרגדיות האלו ואת השלכותיהן".
באן אמר כי כוח המשימה של האו"ם שהוקם לצורך התמודדות עם המשבר ממליץ למדינות "לשפר את הגישה של אנשים פגיעים למזון, ולנקוט בצעדים מיידיים להגדלת זמינות המזון בקהילות". משמעות הדבר היא הגדלת הסיוע, העברת זרעים וחומרי דישון לחקלאים לקראת תקופת הזריעה, וצמצום מגבלות הסחר שתסייע לזרימה חופשית של מוצרים חקלאיים. "כמה מדינות החליטו לנקוט בצעדים של הגבלת היצוא או הטלת פיקוח מחירים", אמר באן. לדבריו, "הם רק מעוותים עוד יותר את השווקים, ומובילים לעליות מחירים נוספות".
מחירי המזון עלו ב-60%
מחירי המזון עלו ב-60% מאז תחילת 2007. העליות החדות הובילו למהומות ביותר מ-30 מדינות שתלויות בייבוא מזון, ואף להדחת ממשלה בהאיטי. המדינות העשירות התחייבו להעביר סיוע חירום בהיקף של 6.3 מיליארד דולר בשנה שעברה, אך מבקרים אומרים כי הסיוע לא יעזור אלא אם תתלווה אליו מדיניות שתקדם את הגדלת ייצור המזון.
ארגון המזון והחקלאות פנה בבקשה לגייס 1.7 מיליארד דולר כדי לממן צעדים להגדלת הייצור. בשנה שעברה נרשמה ירידה של 8.4% בסיוע שמעבירות מדינות כמו ארה"ב, האיחוד האירופי יפן ושוויץ למטרות פיתוח במדינות העניות. לפי ארגון המזון, הסיוע שמועבר לפרויקטים בתחומי החקלאות ירד ל-3% מסך הסיוע בשנת 2006, לעומת 17% בתחילת שנות השמונים.