שתף קטע נבחר

 
צילום: גלעד קוולרצ'יק

מצעד הגאווה של עובדי גוגל

גאה בעצמו: דודי בר-טל עומד בראש הנציגות הישראלית של ה-Gayglers, ארגון העובדים ההומוסקסואלים של גוגל, שיוצא בראש מורם למצעד הגאווה. "אני מקווה מאוד שחברות אחרות יראו אותנו, וירצו להכנס איתנו לתחרות גם בתחום הזה"

אתמול (ג') בשעות אחר הצהריים, עובדי המשרד התל-אביבי של גוגל התפנו מעבודתם השוטפת כדי להתגודד בלובי, ולהתרשם מהחולצות והכובעים החדשים שהגיעו למשרדים לכבוד מצעד הגאווה. החולצות, עליהם מודפס לוגו החברה מעוטר בצבעי הגאווה, הפכו במהרה ללהיט של המשרד, ואפילו הצליחו לגנוב את הפוקוס מביקור בכירי גוגל אירופה שמתקיים בימים אלה.

 


צילום: ארז רונן
 עובדי גוגל מציגים את האופנה החדשה (צילום: ארז רונן)

גאים וצועדים

הסיבה לחולצות ולכובעים היא מצעד הגאווה, בו יצעדו לראשונה באופן רשמי וגלוי עובדי גוגל המכנים את עצמם Gayglers. "לעובד גוגל קוראים Googler, ולעובד גוגל שהוא הומו קוראים Gaygler", מסביר דודי בר-טל, עובד החברה שעומד בראש הנציגות הישראלית של העובדים הגאים, "והשנה החלטנו להשתתף במצעד הגאווה ממש מטעם החברה".

 

"הרעיון הוא לא להגיע כבודדים, אלא כעובדי גוגל. זה התחיל כרעיון של חברי הקבוצה בלבד, אך אחרי שהצגנו אותו לשאר העובדים התגובות היו מדהימות, והרבה מאוד עובדים סטרייטים הולכים להגיע, חלקם אפילו עם בני משפחה ובני-זוג, וכולנו נצעד בגאון כשנישא את הלוגו של גוגל ליום הגאווה."

 


 

בר-טל עובד כבר למעלה משנה בגוגל, ולקח על עצמו בחודשיים האחרונים לייסד את הקבוצה הישראלית. "כבר ביום הראשון בו התחלתי את ההכשרה שלי במטה החברה בדאבלין התוודעתי ל-Gayglers, ע"י פלאיירים שפוזרו בכל מקום. הפתיע אותי, לראות שממש יש קבוצה כזאת שגם מקבלת חסות רשמית בגוגל."

 

יצא לך להתקל בעבר בארגונים דומים?

 

"אני לא מכיר. אני מגיע מחברה סלולרית גדולה. הרבה יותר גדולה מגוגל ישראל, עם אחוז יותר גבוה של הומואים, ואני לא זוכר התארגנות כזאת. אני לא יודע למה, כי רובם גם היו מחוץ לארון. אני משער שפה זה עובד כי מגיע משני הצדדים - גם העובדים הם מטבעם אנשים פתוחים, וגם החברה היא ארגון מאוד פתוח שמוכן לא רק לקבל אלא גם לממן פעילויות כאלה."

 

מה לגבי מצעד הגאווה באופן ספציפי? האם אתה מכיר חברות שצעדו באופן רשמי בעבר?

 

"לא, אני חושב שאנחנו הראשונים שעושים את זה. היו חברות שנתנו חסויות, אבל אני לא זוכר חברה שבאמת צעדה כחברה עם הלוגו שלה במצעד עצמו."

 

תגובות חמות מצד הקולגות

"התגובות פה היו חמות מאוד", מספר בר-טל, "אנשים נרשמו על ימין ועל שמאל, ואפילו עובדים מחיפה, שמנסים להימנע כמה שיותר מלהגיע לתל-אביב, מתכוונים להגיע למצעד. גם העובדה שהעובדים הסטרייטים לוקחים את החולצות עם הלוגו המיוחד ולובשים אותן בשמחה היא לא טריוויאלית, ועושה הרבה טוב בלב".

 

בר-טל אומר שלא נתקל בעבודתו בגילויי הומופוביה, "אני מאמין שגם בחברות ההיי-טק האחרות אין בעיות בגישה אל מול הומוסקסואלים", הוא מוסיף, "אני רוצה להאמין שהחברות מגיעות מנקודה שבה הם מוכנים ורוצים לקבל את כולם, כי בסופו של דבר כשמגייסים עובד לא משנה מה הוא מייצג, אלא איך הוא מתפקד מבחינת היכולות הטכניות."

 

עתיד וורוד

ומה התוכניות לאחר המצעד? "הכוונות הבאות שלנו הם להשתתף יותר עם אגודת ההומואים, הלסביות, הביסקסואלים והטרנסג'נדרס, ולראות איך אנחנו יכולים לעזור להם", מספר בר-טל.

 

מה אתה רוצה שיהיו התגובות לנוכחות שלכם במצעד?

 

"אני מקווה מאוד שחברות אחרות יראו אותנו, וירצו להכנס איתנו לתחרות גם בתחום הזה. כל עוד זה יגרום לבן אדם אחד מבין כל עובדי תעשיית ההיי-טק להרגיש קצת יותר נח במקום העבודה שלו - עשינו את שלנו".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז רונן
גאים בגוגל
צילום: ארז רונן
מומלצים