שתף קטע נבחר
 

בחן את עצמך: איפה אתה ביחס לדמוקרטיה?

האם אתם רוצים להמשיך לגור בישראל? מי שומר על הדמוקרטיה שלנו? והאם הפוליטיקאים מתחשבים בדעת הציבור? ynet והמכון הישראלי לדמוקרטיה מזמינים אתכם לענות על מספר שאלות, ולגלות היכן אתם ביחס למדד הדמוקרטיה הארצי

מיהו המוסד השומר על הדמוקרטיה הישראלית: הממשלה, הכנסת, מבקר המדינה, בית-המשפט העליון - ואולי דווקא התקשורת? האם הפוליטיקאי הישראלי הממוצע דואג לטובת המדינה והציבור - או דווקא לעצמו? בין פרשייה לחקירה, בין עוד אישיות ציבורית שסרחה לדו"ח חמור על תפקוד הרשויות בישראל - היכן נמצאת הדמוקרטיה שלנו?

 

 

בשבוע הבא יפורסם "מדד הדמוקרטיה" השנתי, העוקב באופן שיטתי אחר האופן שבו תופש הציבור בישראל תופש את איכות הדמוקרטיה ותפקודה. את המדד עורך מרכז גוטמן של המכון הישראלי לדמוקרטיה, והוא מבוסס על מדדים השוואתיים בינלאומיים ועל ניתוח של תפישת הדמוקרטיה, כפי שהיא משתקפת בסקרי דעת קהל שנערכו בפברואר השנה.

 

המדד מציג נתונים מסקר דעת קהל מייצג של האוכלוסייה בישראל, והוא סוקר 1,203 מרואיינים בעברית, בערבית וברוסית. השנה מתמקד המדד בתחושות האנטי-פוליטיקה של הציבור וביחסו למקומה של החברה האזרחית על ארגוני ההתנדבות ופעילותיהם.

 

בשנה שעברה, לשם המחשה, הצהירו 66% מהנשאלים שאינם מרוצים מהאופן שבו הדמוקרטיה הישראלית מתפקדת. 70% הסכימו כי פוליטיקאים אינם נוטים להתחשב בדעתו של האזרח ברחוב.

 

מה יהיו השנה תוצאת מדד הדמוקרטיה? ואיפה אתם ביחס למדד? ענו על השאלות, הלקוחות מסקר מדד הדמוקרטיה 2008. מצבכם ביחס לכלל הציבור יישלח לדואר האלקטרוני הפרטי, ובנוסף - עם פרסום המדד - נכלול כאן באתר פילוח מיוחד של גולשי ynet.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המכון הישראלי לדמוקרטיה
הכנסת
צילום: גיל יוחנן
בג"ץ
צילום: גיל יוחנן
או המבקר?
צילום: יותם פרום
מומלצים