תושב שבי ציון הוכש למוות ע"י נחש צפע
האיש שמע רחשים בחצר ביתו, וכשניגש לבדוק מהיכן מגיע הרעש הוכש בצווארו על ידי נחש צפע. הוא פונה במצב קשה לבית החולים, שם מת מפצעיו. לאחרונה התרבו מקרי ההכשות באזור, מאחר שהנחשים מתעוררים מתרדמת החורף
תושב שבי ציון בן 46 הוכש הבוקר (שבת) למוות על ידי נחש צפע בחצר ביתו. האיש פונה בתחילה במצב קשה לבית החולים, אולם מת מפצעיו זמן קצר אחר כך.
צוות מד"א הוזעק הבוקר לבית לאחר שהתקבל דיווח על אדם שהוכש על ידי נחש. כשהגיעו מקום גילו את האיש כשהוא במצב קשה, לאחר שהוכש בצווארו על ידי נחש צפע.
"אשתו של הנפגע סיפרה כי הם שמעו רעשים מכיוון שובך יונים הממוקם בחוץ. היא אמרה שהיונים נעו בחוסר שקט, ובעלה ניגש לבדוק מה מקור הרעש ואז קפץ עליו הנחש", סיפר דובר מד"א מאזור אשר, אלי מצנר.
לאחר ההכשה נכנס האיש בריצה לבית, שם המתין לצוות הרפואי. צוות מד"א, בראשות הפרמדיק מאג'די כיאל, החל במתן טיפול שכלל תרופות ונוזלים. כשהתייצב מצבו של האיש הוא הובהל לחדר ההלם בבית החולים בנהריה, לשם הגיע במצב קשה אך בהכרה מלאה.
בבית החולים קיבל האיש טיפול ראשוני נגד הארס, ואושפז מיד לטיפול במחלקה לטיפול נמרץ. לאחר זמן קצר חלה הידרדרות פתאומית במצבו, ולאחר כמה ניסיונות החייאה נקבע מותו.
מנהל המיון הפנימי בבית החולים, ד"ר אריה אייזנמן, הסביר כי מדובר במקרה מוות נדיר מאוד בשנים האחרונות. "אני לא זוכר בעשר השנים האחרונות מקרה תמותה בארץ כתוצאה מהכשה של נחש. מגיעים אלינו במהלך השנה עשרות שהוכשו על ידי נחשים, חלקם במצב קשה יותר או פחות, אך בכל המקרים מצבם התייצב", ציין.
לדבריו, מצבו של האיש הידרדר מאוד בשל שילוב של שני גורמים עיקריים: העובדה כי עסק בפעילות גופנית לאחר המקרה, ובשל העובדה כי הוכש סמוך מאוד לפניו. לדבריו, בשל הקרבה למוח זהו אזור המסוכן ביותר בגוף האדם, ובנוסף קרוב לוודאי שהוכש בכלי דם מרכזי. גם זרימת דם מהירה בשל הריצה הביתה פעלה כאמור לרעתו.
בחודש האחרון ארעו מקרים רבים בהם הוכשו עוברי אורח על ידי נחשים באזור. בבית החולים בנהריה סיפרו הבוקר כי רק בשבוע החולף פונו למקום חמישה עובדים זרים המועסקים בעבודות חקלאיות לאחר שהוכשו במהלך עבודה בשדות.
אחד מהם, גבר בן 28, פונה במצב קשה, ואושפז במחלקה לטיפול נמרץ, "ידוע שבתקופת האביב מתרחשת פעילות ערה של נחשים המתעוררים מתרדמת החורף שלהם, זו עונה מסוכנת שכן בזמן זה יש לנחשים את ריכוז הארס הגבוה ביותר, הם תרים אחר מזון ובמקביל מתחילה אצלם עונת החיזור בתקופה זו הם מאוד ערניים לסביבה, ומגיבים בתוקפנות לכול פעולה שנראית להם כאיום", הסביר ד"ר איזנמן.