המטופל שדקר רופא בקפלן מואשם בניסיון רצח
הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד אריל שמילוב, שדקר ופצע באורח קשה את ד"ר מריוס גיא, הרופא שטיפל בו בבית החולים קפלן. על פי כתב האישום, גם לאחר שהרופא התמוטט - המשיך הנאשם לתקוף אותו. הבוקר אמר רה"מ אולמרט כי אלימות נגד רופאים היא "תופעה מזעזעת ובלתי נסבלת"
כתב אישום בגין ניסיון רצח הוגש הבוקר (יום ג') נגד אריל שמילוב שדקר ופצע באורח קשה את ד"ר מריוס גיא בבית החולים קפלן, לפני כשבועיים. הנאשם, תושב רחובות בן 64, הסגיר את עצמו זמן קצר לאחר שדקר את הרופא, והיום ביקשה הפרקליטות גם להאריך את מעצרו עד תום ההליכים.
הבוקר התייחס אולמרט בפתח ישיבת הממשלה לאלימות נגד רופאים ואמר כי מדובר ב"תופעה מזעזעת ובלתי נסבלת, שיכולה לפגוע קשות בשירות הרפואי בישראל. חובתנו ליצור תנאי עבודה ראויים לצוות הרפואי ולרופאים".
מצבו של ד"ר גיא משתפר והוא מוגדר כעת כבינוני ויציב. גיא יצא היום מיחידת הטראומה, בה אושפז ועבר למחלקה אורטופדית בבית החולים שיבא.
בכתב האישום נגד שמילוב, שהוגש על ידי עו"ד אורלי בן-ארי גינזברג, נטען כי הוא טופל במחלקה האורולוגית בבית
החולים, ובמסגרת אשפוזיו טופל ונותח על ידי ד"ר גיא, המשמש כסגן מנהל המחלקה. ב-28 במאי הגיע שמילוב למחלקה כשהוא מצויד במברג שאורך הלהב שלו 12 סנטימטרים.
שמילוב, כך נטען, פנה אל המזכירה הרפואית וביקש לברר מתי נקבע לו תור לבדיקה. לאחר שזו קבעה לו תאריך הודיע שברצונו להמתין לד"ר גיא. כשפגש ברופא, החל לצעוק לעברו ולדרוש "שינותח עכשיו". הנאשם המשיך בצעקות ועקב אחרי הרופא שנכנס לחדר המזכירה כדי לבדוק את תיקו. אז שלף שמילוב את המברג ונעץ אותו בעוצמה רבה בצווארו של ד"ר
גיא "בכוונה לגרום למותו".
עוד נטען בכתב האישום כי ד"ר גיא ניסה לברוח על נפשו, החל לצאת מחדר המזכירה ואז התמוטט. למרות זאת, שמילוב לא חדל ממעשיו והמשיך לדקור אותו, גם בעת שהיה מוטל על בטנו על רצפת המסדרון. הנאשם דקר את הרופא גם בגב
ובמותן שמאל - דקירה שחדרה לסרעפת.
במהלך חקירתו במשטרה נלקח שמילוב לבית החולים, שם שיחזר בפני מצלמות המשטרה את מעשיו. גורם המעורב בחקירה במשטרת רחובות אמר ל-ynet כי "אדם שדוקר שמונה פעמים מתכוון להרוג. העובדה שהוא הגיע עם המברג מהבית ודקר את הרופא מספר פעמים בפלג גופו העליון, מעידה על כך שהוא ניסה להרוג אותו".
בשבוע שעבר אישרה מליאת הכנסת בקריאה טרומית חוק הקובע כי תוקפי רופאים ייכלאו לחצי שנה עד שש שנים.