שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

להכין מהר: עוגת משמשים וצנוברים

לכבוד עונת המשמשים (הקצרה מדי!) אפתה יעל גרטי עוגת משמשים וצנוברים, קלה להכנה וטעימה להפליא. מהרו פן תאחרו

מאז אותו קיץ, לפני ארבע שנים, שבו פספסתי את עונת המשמשים, אני מקפידה שלא להתמהמה ורוכשת משמשים מיד עם הגיעם לשוק. השנה הגיעו המשמשים, כמו גם הדובדבנים, מוקדם מהרגיל, הודות לחורף החם-יחסית ולמיעוט הגשמים. בשל החשש שמלווה אותי, שבן רגע הם יעלמו מן השווקים, בחרתי להזמין אתכם להכין עוגת משמשים וצנוברים, קלה להכנה וטעימה.

 

עוגת משמשים וצנוברים

השילוב בין המשמשים הרכים והחמצמצים ובין פריכות הצנוברים הוא נהדר. במקום צנוברים ניתן לשלב בעוגה שבבי שקדים מולבנים או פשוט להסתפק במשמשים. אם בחרתם בשבבי שקדים פצלו את הכמות לשני חלקים, שלבו את המחצית הראשונה במרכז העוגה, בינות למשמשים, ואת המחצית השניה פזרו על פסגת העוגה לפני האפיה, לעיטור.

 

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

200 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים מס' 1 או 2

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 1 כוסות קמח תופח (או 1/2 1 כוסות קמח לבן + 1/2 1 כפיות אבקת אפיה)

10-9 משמשים, שטופים ומגולענים

50 גרם צנוברים (לא קלויים)

מעט חמאה רכה/מומסת לשימון התבנית

 

לעיטור: אבקת סוכר


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים תבנית בחמאה מומסת.
  2. מקציפים חמאה עם סוכר בעזרת מקציף חשמלי/מיקסר, עד לקבלת קרם אחיד.
  3. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
  4. מוסיפים קמח ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
  5. מעבירים לתבנית 1/2 עד 2/3 מהעיסה.
  6. מניחים על העיסה חצאי משמשים, מפזרים ביניהם צנוברים ומוסיפים את יתרת העיסה. מיישרים את פני העוגה, מנקים את שולי התבנית ומכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות.
  7. מכסים את העוגה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עוד 15 דקות או עד שהעוגה נראית יציבה דיה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מוציאים, מצננים במשך 5 דקות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. אם לא מגישים מייד - בוזקים את אבקת הסוכר רק לפני ההגשה.

 

צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוד מעט תיגמר העונה
צילום: אסף אמברם
מומלצים