שתף קטע נבחר

 

זעם בדרום על הקבינט: "הפוליטיקאים מפחדים"

תושבי עוטף עזה התקשו להבין היום מדוע שרי הקבינט שוב דחו את ההחלטה בנוגע לפעולה בעזה. "הפוליטיקאים בחרו שלא להחליט כי הם מפחדים לעשות מהלכים דרמטיים, הם חושבים רק על הכיסא שלהם", אמר חקלאי מהדרום

הקבינט דחה את ההחלטה - להם נמאס לחכות. החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני היום (ד'), לתת סיכוי למגעים המדיניים, אבל להמשיך ולהתכונן למבצע צבאי בעזה, הצליחה לעורר את זעמם של אנשי יישובי הדרום, שנאלצים להתמודד עם הפצמ"רים והקסאמים מדי יום. התושבים שכבר מתכננים את צעדי המחאה הבאים, טוענים כי הממשלה מעדיפה להתעלם מהם לטובת האינטרסים הפוליטיים.

 

ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, שהפגין היום יחד עם תושבי מועצת שער הנגב וחבל אשכול, מול משרד ראש הממשלה, לא האמין 

כי המחאה תשנה במשהו את החלטת הקבינט: "אני לא מצליח להבין את ההחלטה הזו, גם לא מספרים לנו את הכל, ואולי ייתכן שמפה צריכה לצאת קריאה שמישהו יקום ויסביר את ההגיון של ההחלטה הזו, כי מצידנו זה נראה לא טוב".

 

פנחס עמר, שאשתו נפגעה באורח בינוני וביתו נהרס כמעט לגמרי מרקטת קסאם, התקשה להבין את העיכוב הנוסף בהחלטת הקבינט: "זה חמור מאוד והמשמעות היא שאנו נמשיך לסבול עוד כמה שנים, יש איזושהי אטימות אצל המנהיגים שלנו. את ההחלטה של הקבינט לא היו צריכים לקבל היום אלא כבר לפני כמה שנים. כל יום שעובר המצב רק הולך ומחריף. אסור להמתין והדבר היחיד שעוד נותר לנו להתפלל זה שהממשלה הזאת תתחלף בממשלה שאולי כן תקבל החלטות".

 

גם רן ידעי, תושב אשקלון, איבד כבר תקווה במדיניות הממשלה: "זה היה די צפוי, עד כמה שזה נשמע מקומם. מי שהזניח אותנו במשך שמונה שנים ימשיך כנראה להזניח אותנו גם בשנים הקרובות, אין לנו שום ציפיות. אבל לדעתי הציבור פה באזור שמתקרב כבר ל-250 אלף לא יכול לשבת בשקט ואנו לא ניתן לזה להימשך, אם הממשלה לא תפעל אנחנו נעשה פעולות, אני לא מדבר על הפגנות אלא מעבר לכך, פעולות שאני לא רוצה לחשוף אותן כעת".

 

תוכנית המחאה: לחסום כבישים

איתמר גלעד, חקלאי מהמושב דקל, טוען כי החלטת הקבינט נובעת ממניעים פוליטיים: "המצב כאן בלתי נסבל. הפוליטיקאים בחרו שלא להחליט כי הם מפחדים לעשות מהלכים דרמטיים, מפני שהם חושבים רק על הכיסא שלהם ומתחילים לספור את הקולות לקראת הבחירות".

 

גלעד סיפר כי ביום ראשון הקרוב מתכוונים חקלאי האזור לחסום את הכבישים המובילים למעבר הגבול כרם שלום ולמנוע מעבר סחורות לתוך הרצועה. לדבריו הם מתכננים לנקוט באותה הפעולה עד שהממשלה תדאג לביטחון התושבים ולהפסקת ירי הקסאמים והפצ"מרים.


מחאת תושבי עוטף עזה, היום (צילום: גיל יוחנן)

 

עודד ליפשיץ המתגורר כבר 50 שנה בקיבוץ ניר עוז, שספג היום פגיעה נוספת של פצמ"ר, אמר: "היום אנו נמצאים בתקופה הכי קשה שחווה האזור אי פעם. לא יכול להיות שהממשלה לא תעשה דבר, אני לא מבין למה הם מחכים? ההחלטה היום של הקבינט היא החלטה שחוזרת על עצמה כבר כמה שנים".

 

לדבריו, מדיניות הממשלה מקשה על המשך אורח החיים התקין: "מצב אי ההחלטה מפורר את הקהילה שלנו ופוגע בביטחוננו ופוגע בכלכלת האזור.

המפעל בקיבוץ נפגע כבר פעמיים בתוך חמישה ימים ואף אחד לא יוכל להגיד שבעוד שבועיים הוא יישאר פתוח. גם לגבי השטחים החקלאים, איננו יודעים אם נעבד אותם עוד חודש. אני לא חרד לעצמי, אך אם הייתי צריך לגדל כאן ילדים, אינני יודע אם הייתי לוקח את האחריות הזאת".

 

צבי אלון, מזכיר קיבוץ בארי, הביע תקווה כי ההחלטה האחרונה של הקבינט, אולי תשים סוף לסבל של התושבים: "אני מקווה שההחלטה אכן תיתן פתח חדש להידברות עם הפלסטינים, ואם לא תהיה ברירה הממשלה תחליט בסופו של דבר לצאת לפעולה צבאית, כמו שהם אומרים. אבל חייבים להיות לממשלה קריטריונים ברורים אשר קובעים מתי ההידברות נכשלה ומתי פונים לפעולה צבאית אחרת. אין בהחלטה הזו דבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התושבים טוענים: "מתעלמים מאיתנו". ארכיון
צילום: AP
מפעל נירלט, היום
צילום: צפריר אביוב
צילום: אמיר כהן
שוסטר. לא מבין את ההחלטה
צילום: אמיר כהן
מומלצים