שתף קטע נבחר

 

פיתוח ישראלי בתחרות של גוגל: ניווט בתמונות

פיתוח של סטודנט למדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית, עלה לגמר בתחרות שעורכת גוגל למערכת ההפעלה לטלפונים סלולריים "אנדרואיד". הפיתוח, שזכה לשם "פירורי לחם", יאפשר לכולנו לקבל הוראות הכוונה למקומות נידחים, ש-GPS לא ביקר בהם

אנדרואיד, הפלטפורמה החופשית של גוגל למכשירים ניידים היא ללא ספק אחד הדברים היותר חמים שצפויים להיות מושקים השנה (ויסלחו לי מודו ו-iPhone) בתחום הסלולר. הפלטפורמה היא ממערכת הפעלה חדשה לטלפונים ניידים, ותשלב גם טכנולוגיות ייעודיות נוספות - והכל בקוד פתוח. הציפייה היא שבמהלך מחצית השנה השנייה של 2008 נוכל כבר לצפות במכשירים מבוססי מערכת ההפעלה החדשה.

 

פרויקט של סטודנט ישראלי למדעי המחשב, משתתף בימים אלה בתחרות היוקרתית לפיתוח יישומים עבור אנדרואיד, שבה המפתחים צריכים להתבסס בפיתוח על מאפייני מערכת ההפעלה העתידית, ועם דגש על שירותי מיקום וקישוריות לאינטרנט.

 

התחרות נפתחה בסוף שנת 2007 ועל המתמודדים הוטלה המשימה לבנות יישום שירוץ וינצל את מערכת ההפעלה החדשה, כאשר הפיתוח התבצע על מחשב שמדמה את מערכת ההפעלה. התוכנה שכתב עמוס יפה, סטודנט שנה ג' למדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים, היא אחת מ-50 התוכנות שעלו לשלב הגמר, בתחרות מתוך 1788 מועמדויות מכל העולם. בעוד כחודשיים יוכרזו 20 הזוכים בתחרות.

 

לנווט עם תמונות

היישום של יפה שזכה לשם BreadCrumbs ("פירורי לחם" - אולי במחווה לאגדת 'עמי ותמי'), מאפשר לנווט באמצעות רצף של תמונות והוראות כיוון. לא פעם, אם היינו צריכים להגיע לאירוע או למקום, ולא ממש הבנו מתי ואיפה צריך לפנות, גם כהולכי רגל. המערכת מציגה לנו תמונה שצולמה מראש במיקום הנוכחי שלנו, ומציגה לנו הוראות התקדמות על גבי המסך עם צפי למהלך הניווט הבא, לפי המרחק שלנו מהמטרה.

 

אומנם מדובר בפתרון פשוט מאוד לעומת מערכת ניווט יקרה ומשוכללת, אך הרבה פעמים אנחנו מנווטים שלא בכבישים ודרכים מסומנות  - ומערכת

הניווט עדיין לא יכולה להוליך אותנו במקומות כאלה.

 

שילוב יכולות ה-GPS של מכשיר הסלולר ביחד עם תמונות חיות, והוראות הכוונה שנכתבו ע"י המשתמש הוא רעיון מקורי, שעובד בצורה נוחה ושימושית - במיוחד בשביל אנשים שרוצים להזמין את חבריהם לאירוע במקום נידח, ורוצה לספק להם דרך פשוטה למצוא את המקום - בלי מכשירי GPS יקרים.

 

השימוש ב-BreadCrumbs, יכול להיות החל מהכוונה למסיבות ואירועים, הכוונה לבית עסק או סיורים מודרכים בנקודות היסטוריות ותיירותיות. העברת המסלול בין האנשים פשוטה ומתבצעת דרך המכשירים עצמם.

 

בניית המסלול היא החלק היותר מורכב בסיפור, שכן יש צורך להקליט את המסלול בהליכה רגלית, תוך כדי צילום תמונות והוספת הערות חשובות. שיתוף המסלול עם החברים מתבצע באמצעות קישוריות Bluetooth, דואר אלקטרוני או תוכנת המסרים של גוגל Google Talk.

 

פתרון חדשני ומעניין

כאשר נשאל עמוס יפה למה דווקא בחר בתחום הניווט הוא ענה שהנושא קרוב לליבו והניווט אצלו זה סוג של תחביב. באשר לסיכוי הזכייה הוא טוען בצורה אופיינית לסטודנטים למדעי מחשב: "מבחינה סטטיסטית יש לי סיכוי של 40% (מתוך 50 המתמודדים הסופיים שעמוס ביניהם יבחרו כ-20). אבל עם כל הכנות אני חושב שהפתרון שלי מקורי, חדשני ומעניין".

 

כאשר שאלנו אותו לגבי הסבירות ש-BreadCrumbs יימכר לחברת ניווט, אמר: "היו כל מיני גישושים אבל זה עדיין לא בשל. אני מאמין שאחרי התחרות יהיו הצעות מעניינות יותר".

 

הקונספט עצמו נשמע מעניין מאוד, ויש סיכוי טוב שנוכל לראות את הפרויקט הישראלי מתקדם ואף נמכר לחברות גדולות שיזהו את הפוטנציאל, אך קיימת רק בעיה אחת שנראית לעין והיא חוסר הדיוק של מקלטי ה-GPS העדכניים - שיכול להגיע גם לסטייה של עשרות מטרים, ואפשר שיפריע מאוד בניווטים מהסוג הזה בשטח פתוח. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנווטים בתמונות עם Breadcrumbs
מומלצים