אלפים פנו למוקד המאבק באלימות נגד קשישים
שבועיים מאז הושק קמפיין מאבק באלימות נגד קשישים פנו רבים למוקד המיוחד שהוקם, אולם רק מעטים התלוננו על מקרי אלימות. מרבית הפניות היו בנושאי רווחה, זכויות פנסיה ופיצויים לניצולי שואה, אולם במשרד לענייני גמלאים משוכנעים כי "האופי, הסוג ומהות הפניות מעידים על צורך דחוף בפתרון בעיית האלימות נגד זקנים"
הטרדה של שכנים, אלימות מצד ילדים ומקרי הונאה. אלה רק חלק מהתלונות שהתקבלו בשבועיים האחרונים במוקד שהעמיד המשרד לענייני גמלאים לקשישים בכל רחבי הארץ, במסגרת קמפיין הסברה ארצי בנושא המאבק באלימות נגד קשישים. מאז תחילת היוזמה פנו למוקד המיוחד כעשרת אלפים קשישים ובני משפחותיהם, אולם רק מחצית מהם התלוננו על אלימות.
מנתונים שנאספו בשבועיים האחרונים והגיעו ל-ynet עולה כי כ-20 אלף בני אדם עשו שימוש באתר המשרד מאז הושקה התוכנית, ובמוקד הטלפוני התקבלו 9,604 פניות, שמחציתן אנונימיות.
עשרות מהפניות כללו דיווחים על מקרי אלימות נגד קשישים, שהועברו לטיפול שירותי הרווחה והמשטרה.
בין הפונות למוקד הייתה אישה מבוגרת, שהתלוננה כי היא סובלת מאיומי נרקומנים השוהים באופן קבוע סמוך לביתה. לטענתה, פנתה פעמים רבות למשטרה, אולם דבר לא נעשה בעניין. אישה אחרת התלוננה כי שכנתה מטרידה אותה, וקשיש תושב צפת טען כי הוכה בידי ילדים, אולם המשטרה התעלמה מתלונתו.
למוקד פנה גם זוג קשישים שקיבל הצעה מחברה שהציעה להתקין בביתם לחצני מצוקה. הזוג ביקש את ההתקנה, אולם התברר כי מדובר בהונאה, ונציגי ה"חברה" ניצלו את העובדה שהשניים אינם דוברים עברית היטב, ונעלמו עם כספם.
בנוסף, הגיעו למוקד גם פניות מצד קרובי משפחה המבקשים סיוע עבור הוריהם הקשישים. אחת הפונות הייתה אישה שהתקשרה בשם אמה הקשישה, שאלמונים פרצו לביתה בשעת לילה לפני כחודש. האישה סיפרה כי מאז האירוע סובלת אמה מחרדות ומתקשה לשהות לבדה בביתה, לעלות במדרגות ואף לשהות בבית בתה המתגוררת בקומת קרקע.
מלבד התלונות על מקרי אלימות, קיבלו אנשי המשרד פניות בנושאים רבים שונים. 21 אחוזים מהפונים ביקשו לקבל מידע כללי על פעילות המשרד וביקשו סיוע בבעיות אישיות.
תשעה אחוזים ביקשו סיוע בנושאי פנסיה, תעסוקה, וזכויות רווחה, בעוד שמונה אחוזים אחרים פנו בשאלות ספציפיות בנושא זכויות פנסיה, פיצויים לניצולי שואה ועוד, וקיבלו מענה וטיפול מצד גורמים מקצועיים מטעם המשרד.
ההחלטה על מסע הההסברה שיצא לפעול לפני כשבועיים בהשקעה של שלושה מיליון שקלים, התקבלה בעקבות עלייה דרמטית במקרי האלימות נגד קשישים במהלך שנת 2007. מספר התלונות שהגישו קשישים שנפלו קורבן לאלימות בשנה שעברה עמד על 26,432, נתון שעודד את המשרד לפתוח בקמפיין ארצי.
מנכ"ל המשרד לענייני גמלאים, ד"ר אבי ביצור, הביע שביעות רצון מתוצאות הקמפיין עד כה. "המשרד לענייני גמלאים הוביל קמפיין שבהחלט השיג את יעדיו. ריבוי הפניות הוכיחו שקמפיין זה היה חיוני. האופי, הסוג ומהות הפניות מעידים על צורך דחוף באלמנטים מתאימים לפתרון בעיית האלימות כלפי זקנים. משרדנו ימשיך לשאת את הדגל של במאבק באלימות כלפי זקנים כמשימה מרכזית", אמר.