דר' קוריאה: העובדים מאיימים לשתק את המדינה
העובדים מאיימים לשבות במחאה על מדיניותו של הנשיא הטרי שחתם על הסכם להגדלת היקף הייבוא של בשר בקר אמריקני וקרא להפרטת חברות ממשלתיות; נהגי המשאיות במדינה שובתים כבר שלושה ימים בדרישה להעלאת שכרם והורדת מחיר הדיזל
עובדי איגודי תעשיית הרכב והבנייה ואיגודים נוספים בדרום קוריאה מאיימים לשבות השבוע במחאה על מדיניותו של הנשיא החדש, לי מיונג באק, ולהצטרף לנהגי המשאיות, ששובתים כבר שלושה ימים ומשתקים את הנמלים המרכזיים במדינה תלוית הייצוא.
התמיכה בלי, שזכה בניצחון סוחף בבחירות לנשיאות בדצמבר, החלה לצנוח לאחר שחתם על הסכם לא פופולרי להגדלת היקף הייבוא של בשר בקר אמריקני, וקרא להפרטת חברות ממשלתיות.
קונפדרציית האיגודים המקצועיים בקוריאה (KCTU) מסרה כי חבריה יקיימו היום הצבעה על ההחלטה לפתוח בשביתה ביום שני. "ברגע שנקבל את אישור החברים, נגדיר את הפרטים באשר לעיתוי והיקף הפעולות," אמר בכיר ב-KCTU.
יונדאי מוטור, יצרנית המכוניות המובילה במדינה, אמרה היום (א') כי שביתת נהגי המשאיות הובילה לירידה של כ-50% בהובלת הרכבים הגמורים, ולהאטה ניכרת בהובלת המטען אל ומתוך הנמלים.
הפגנה נגד הנשיא לי מיונג באק בסיאול, בירת דרום קוריאה (צילום: AFP)
איגוד הסחר הקוריאני הצהיר כי בנמלים ובמסופים הפנימיים המרכזיים צנחה תובלת המטען ב-24% מהרמה הרגילה בגלל השביתה, והדבר השפיע על הובלה של מוצרי ייבוא וייצוא בשווי של 1.13 מיליארד דולר. סוכנות הידיעות יונהאפ מסרה כי השביתה עלולה להוביל להפסקת פעילות בנמל בוסאן, הנמל הגדול ביותר בדרום קוריאה, בתוך ימים.
נהגי המשאיות החברים באיגודים הם רק חלק קטן מכלל הנהגים במדינה, אך יש להם תפקיד משמעותי בשינוע סחורות מן הנמלים ואליהם. כ-14,000 נהגים החלו לשבות ביום שישי, לאחר שהתפוצץ המו"מ בינם לבין ההנהלה. הנהגים דרשו העלאת שכר ודיזל זול יותר. הממשלה גייסה משאיות צבאיות והגבירה את שירותי המטען של הרכבות לשינוע סחורות, אולם צעדים אלה גררו התנגשויות אלימות עם הנהגים.
שר האוצר הקוריאני, קאנג מאן-סו, אמר בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס כי הממשלה בוחנת מחדש את מדיניותה לנוכח המחאות הגוברות, באופן שהוא מקווה שיענה על דרישותיהם של כל מגזרי החברה. עוד אמר קאנג כי שביתת נהגי המשאיות צפויה להסתיים בימים הקרובים, אך לא סיפק פרטים נוספים.
הפופולריות צנחה. לי מיונג באק
צילום: איי אף פי
נגד ייבוא אמריקני
צילום: AFP
מומלצים