מתכונים של קיץ: 3 מנות צבעוניות
רשת הקונדיטוריות של בן עמי פותחת את הקיץ עם תפריט מרענן בהשראת הגבינות והירקות של העונה. אתם מוזמנים לנסות את המתכונים בעצמכם, חלקם מורכבים אבל שווים את ההשקעה
אורז מלא וירקות שורש
מתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
המרכיבים:
1/2 קילו אורז מלא
1 תפוח אדמה דזירה
1 שורש פטרוזיליה
1 בטטה
1/2 דלורית
1 גזר גדול
שמן זית
מלח
לבסיס הבצל והפטריות:
1/2 כרישה
1/2 בצל סגול/לבן קצוץ לריבועים קטנים
1/2 סלסלת פטריות שמפניון קצוצות דק
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ דק
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ דק
2 גבעולי טימין מלאים קצוצים דק (ללא הגבעול העבה)
מלח
לקישוט:
עלי פטרוזיליה
(צילום: חיים שוורצנברג)
אופן ההכנה:
- האורז: מרתיחים סיר עם מים ומלח (כמו לפסטה). כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים עד להתרככות (כ-45 דקות). מסננים ומעבירים לכלי.
- הירקות: חותכים את הירקות השורש לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. מניחים בתבנית ומוסיפים מעט שמן זית ומלח. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהירקות מזהיבים ומתרככים.
- בסיס הבצל והפטריות: מטגנים את הכרישה והבצל עם מעט שמן זית עד להתרככות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים עד לריכוך. מתבלים במלח.
- הרכבת המנה: מערבבים את בסיס הבצל והפטריות עם ירקות השורש והאורז. בוזקים מעל עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים חם.
קציצות כרישה עם שני רטבים
מתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
את הקציצות מגישים לצד רוטב לימון ורוטב יוגורט.
המרכיבים:
5 כרישות שטופותשמן זית
1 תפוח אדמה בינוני שבושל היטב במים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
לרוטב הלימון:
3/4 צרור עלי נענע
2 לימונים סחוטים
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח
לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט
1 כף מיונז
1/4 כפית שום כתוש
1/4 כפית מלח
1/4 צרור עלי נענע
גרידה מלימון אחד
1/2 לימון סחוט
(צילום: חיים שוורצנברג)
אופן ההכנה:
- הקציצות: קוצצים את הכרישות ומניחים בקערה. מפוררים פנימה את תפוח האדמה ויתר מרכיבי הקציצות. מערבבים היטב.
- יוצרים קציצות שמנמנות אך לא מדי, ומניחים אותן על גבי נייר אפייה בתוך תבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב חום. רצוי לטעום קציצה אחת, כדי לוודא שהיא עשויה גם מבפנים. אם רוצים, ניתן לטגן את הקציצות במקום לאפות אותן.
- רוטב הלימון: קוצצים את הנענע במעבד מזון. מוסיפים את מיץ הלימון כך שהנענע תכוסה, אך לא תצוף. מוסיפים את השום והמלח ומערבבים.
- רוטב היוגורט: קוצצים את הנענע במעבד מזון. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
בריוש פסטו עם עגבניות מיובשות וגבינת עזים
מתכון באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
המרכיבים:
6 עגבניות גדולות
10 ראשי שום
100 גרם צנוברים קלויים
250 גרם גבינת עזים
שמן זית
מלח
לבצק:
500 גרם קמח
קורט מלח
3/4 גרם סוכר
4 ביצים
300 גרם חמאה
1/3 כוס + 1 כף חלב
20 גרם שמרים טריים
גרידה מלימון לימון
חופן בזיליקום קצוץ
(צילום: חיים שוורצנברג)
אופן ההכנה:
- פורסים את העגבניות לעובי של סנטימטר. מזליפים מעל מעט שמן זית ומלח (רצוי גס). אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב ולא שרוף.
- חותכים את הקצה העליון של ראשי השום, עד שרואים את תחילת השיניים. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך חצי שעה. מצננים מעט ולוחצים על ראש השום מלמטה עד שכל השיניים יוצאות. מעבירים לכלי.
- הבצק: מערבבים את החלב והשמרים בקערה ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח וסוכר. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- מוסיפים גם את החלב והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה והבזיליקום ולשים עד שהחמאה נספגת בבצק.
- מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
- מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות ומרדדים כל חתיכה למלבן. מקלפים כל מלבן לחצי (לאורכו) פעמיים.
- נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-20 דקות, עד שהבריוש זהוב.
- הרכבת המנה: פורסים בריוש לחצי ומורחים אותו בקונפי שום. מניחים עגבניות מיובשות ומעליהן פרוסות גבינת עזים וצנוברים. מחזירים לתנור למספר דקות עד שהמנה כולה מזהיבה קלות.