רמון: הרגיעה היא ניצחון לאיסלאם הקיצוני
המשנה לראש הממשלה, חיים רמון, מתייצב נגד הסכם הרגיעה ההולך ונרקם בקהיר. הוא אמר בכנס באוניברסיטת חיפה כי "זה עוד ניצחון לאיסלאם הרדיקלי. הוא ניצח בלבנון, וכעת הוא ינצח בעזה". גם חברי הכנסת יצחק בן ישראל ויוחנן פלסנר מקדימה הביעו התנגדות לרגיעה המתגבשת
לרגיעה שהולכת ונרקמת הערב (יום ג') בעזה יש כבר מתנגדים. המשנה לראש הממשלה, חיים רמון, אמר בכנס באוניברסיטת חיפה: "אני נגד הרגיעה, כי זה עוד ניצחון לאיסלאם הרדיקלי. הוא ניצח בלבנון, וכעת הוא ינצח בעזה. אז למה להיות מתון? הרי למה החמאס מעוניין בהסדרה? כי זו תהיה ההזדמנות שלו לייצג את עזה כמדינת חמסטאן".
רמון עצמו נמנע בדיון בקבינט ביום רביעי שעבר, שבו הוחלט לקדם רגיעה לפני פעולה צבאית בעזה. עמו נמנעו מופז, אולי ישי ושר המשפטים, פרידמן. אף אחד מהשרים לא התנגד. גורמים רשמיים בעזה ובקהיר מסרו אחר הצהריים כי ישראל והפלסטינים הסכימו שהרגיעה תתחיל ביום חמישי בשעה 6:00 בבוקר. דובר משרד החוץ המצרי, חוסאם זאקי, אמר כי "שני הצדדים הסכימו להפסיק את כל הפעולות הצבאיות נגד הצד האחר". ראש המטה המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, עמוס גלעד, יצא במפתיע לפגישה עם ראש המודיעין המצרי.
בנאום בחיפה, הסביר רמון כי נמנע, אך משמעות הימנעות בקבינט היא כהתנגדות: "חמאס רוצה את הרגיעה משום שהוא אינו עומד במצור שהטילה ישראל על הרצועה. הדבר הכי חשוב לו ברגיעה הוא פתיחת המעברים. הוא רוצה שייכנסו מזון ומצרכים, כדי שהציבור ייראה שאפשר להקים בעזה מדינה רגילה בהנהגת החמאס". לדבריו, מגע ישיר עם חמאס יוביל להתמוטטות החרם הבינלאומי, ויוביל בתוך זמן קצר ביותר לממשלת אחדות בין החמאס לאבו מאזן.
בהתייחסו למו"מ עם סוריה אמר רמון כי סוריה אינה מנהלת כלל משא ומתן, אלא מכתיבה את תנאי ההסכם. "קודם כל הסורים רוצים שישראל תודיע שהיא נסוגה, ואחר כך יחל משא ומתן על שאר הנושאים. אני מעדיף לדעת, לפני שאני מוותר על כל הרמה, או אפילו רק על רבע ממנה, אם סוריה ממשיכה את הברית הצבאית עם איראן, ממשיכה לתמוך בחמאס ובחיזבאללה וממשיכה לאפשר לארגונים קיצוניים כמו הג'יהאד האיסלאמי לפעול מתחומה. ברור שאם היא ממשיכה בכל אלה, תהיה הרבה פחות נכונות לוותר על הרמה".
רמון: הסורים מנהלים מו"מ בכאילו
לדבריו, מה שמניע כעת את סוריה הם ההישגים שאליהם הגיעה רק כתוצאה מניהול המשא ומתן: "לפני שבועים סוריה הייתה מצורעת, אבל לאחר שהצהירה פומבית שמתקיים משא ומתן, אסד מוזמן להיות אורח כבוד באליזה ב-14 ביולי". הוא הביע התנגדות לאופן המשא ומתן עם הסורים: "הדרך שבה סוריה מנהלת את המו"מ לא מקובלת עליי. הם אומרים 'קודם כל נקבע את הגבול ואחר כך ננהל את המו"מ'. הם מנהלים מו"מ בכאילו. רוצים להגיע להישגים שונים - וכבר הגיעו - בלי לעשות שום דבר".
לדעת רמון, יש ללכת לבחירות עם הסכם, "על הממשלה להגיע להסכם מסגרת וללכת איתו לבחירות. הוא אמר כי "כל הסדר משמעותי עם הפלסטינים יחייב הסכמה בבחירות".
גם חברי הכנסת יצחק בן ישראל ויוחנן פלסנר מקדימה קראו לשר הביטחון לשקול מחדש את ההחלטה על רגיעה. "ההחלטה היא טעות אסטרטגית וישראל קונה שקט במחיר יקר מדי של הסרת הלחת על שלטון החמאס ואובדן כושר ההרתעה".
בן ישראל אמר כי "הסכם רגיעה בלי החייל גלעד שליט מוכיח כי לא נלמד הלקח ממלחמת לבנון השניה".
לעומת רמון, יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, הביע תקווה כי הידיעות אודות הסכם הפסקת אש ברצועת עזה נכונות. לדבריו: "לנוכח המצב, זה הפתרון הנכון להביא שקט ליישובי עוטף עזה. על ממשלת ישראל, כמו גם על הרשות הפלסטינית והחמאס, לעשות כל המאמץ לקיים את הפסקת האש. בצד מהלך זה, יש להאיץ את המו"מ עם אבו מאזן ואבו עלא".