שתף קטע נבחר

 

390 גני ילדים ביישובים ערביים בסכנת סגירה

הגנים הפרטיים במגזר הערבי והדרוזי מפנים אצבע מאשימה כלפי משרד החינוך, שלדבריהם מפלה אותן לעומת הגנים של הרשויות המקומיות. "הילדים עלולים למצוא את עצמם מחוץ לגנים המעניקים להם מסגרת חמה ומחנכת", אמר נציג העמותות המפעילות את הגנים

עמותות גני הילדים במגזר הערבי והדרוזי הודיעו היום (ג') כי הן פותחות בשורת צעדי מחאה נגד מדיניות משרד החינוך, שלדבריהם תביא לסגירת מאות גני ילדים. ראשי העמותות מאשימים את שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, באוזלת יד ובמתן הנחיות לפקידי משרדה לפעול לסגירתם של הגנים. במסגרת צעדי המחאה, יתקיימו עצרות מחאה בהשתתפות ילדים, הורים, גננות וסייעות מול הכנסת ומשרד החינוך.

 

יותר מ-390 גני ילדים במגזר הערבי והדרוזי, בהם לומדים למעלה מ-13 אלף תלמידים, עלולים להיסגר בקרוב בשל מה שמכנים בעמותות - אפליה מצד משרד החינוך בין גני הילדים המופעלים על-ידי משרד החינוך לאלו המופעלים על-ידי העמותות.

 

הגנים הפרטיים נפתחו לדברי העמותות, על-מנת לתת מענה לבעיה של מחסור בגנים ראויים ביישובים ערבים ודרוזים. בעמותות אומרים כי חלק ניכר מהגנים, המופעלים על ידי הרשויות המקומיות, ממוקמים במבנים שאינם ראויים לשהות בני אדם, חלקם שימשו בעבר כדירים, מחסנים, חנויות מכולת ומסגריות או שהגנים ממוקמים מעל דירי עיזים. באותם גנים, לדבריהם, אין חצרות למשחקים ותנאים היגיניים בסיסיים. עוד נטען כי יש רשויות שכלל לא מפעילות גנים.

 

העמותות הפרטיות הקימו גני ילדים, אשר במשך שנים משרד החינוך הכיר בנחיצותם ומימן את פעילותם באמצעות העברת תקציב אשר נקבע בהתאם למספר הילדים בגן.

 

משרד החינוך מציב מכשולים

אך באותן עמותות טוענים, כי לאחרונה החל משרד החינוך להציב בפניהן שורה ארוכה של מכשולים, אהעלולים למנוע מהן לפתוח את שנת הלימודים הקרובה. כך למשל, בניגוד לגני הילדים המופעלים על ידי הרשויות המקומיות, נדרשים הגנים הפרטיים להציג היתר לשימוש חורג, כתנאי לקבלת רישיון להפעלתם.

 

בעמותות אומרים כי נכון להיום רק ל-30% מהגנים המופעלים על ידיהם, ניתן היתר לשימוש חורג - כאשר יתר הגנים נמצאים בהליכים לקראת מתן היתר. עוד טוענים בעמותות כי חלקן קיבלו הודעה ממשרד החינוך על קיזוז סכומים, מכיוון שהם השתמשו בהם להסעות ולא לתשלום משכורת. הם מבקשים גם להשתמש בכספים ממשרד החינוך גם להוצאות תחזוקה ומתן שירותים נלווים כפי שהיה נהוג עד כה.

 

נציג העמותות המפעילות את הגנים, עאטף אבו-חמוד: "אנו מבקשים משרת החינוך להתעשת ולמנוע את סגירת גני הילדים, לפני שייגרם נזק כבד לאלפי ילדים. כתוצאה ממדיניות מפלה וחסרת הגיון של משרד החינוך, הילדים עלולים למצוא את עצמם מחוץ לגנים המעניקים להם מסגרת חמה ומחנכת".

 

השרה תמיר מסרה בתגובה: "יש מטרה ברורה למשרד החינוך להעדיף חינוך ציבורי וגני ילדים ציבוריים. יש תלונות על כך שגנים ציבוריים נסגרים בגלל עמותות פרטיות. באה אליי גננת והתלוננה שפוטרה בגלל שילדים עוברים לגנים הפרטיים. יש החמרה בתנאים ואנחנו רוצים לשמור על תנאים מחמירים במיוחד במגזר הערבי, שפותחים גני ילדים במקומות בלתי סבירים - כמו למשל בחדרי מדרגות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
גן ילדים. ארכיון
צילום: תומריקו
מומלצים