"אופק חדש": גם מורי החטיבות חתמו על ההסכם
לאחר חודשים של משא ומתן סיכמו האוצר וחברי הסתדרות המורים על הרפורמה, שתכלול את המורים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים. מורי העל-יסודיים עדיין לא הצטרפו להסכם
בשורה לחלק מהמורים: נציגי משרד האוצר והמורים סיכמו הבוקר (יום ד') על הסכם רפורמת "אופק חדש", לשינוי תנאי שכרם והעסקתם של המורים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים. עלות ההסכם היא חמישה מיליארד שקלים שיתפרשו עד שנת 2013. השנה החלו ביישום הרפורמה והיא מופעלת ב-313 בתי ספר.
בהסכם החדש, שנחתם בין מזכ"ל הסתדרות המורים יוסי וסרמן, לממונה על השכר באוצר אלי כהן, ישנה תוספת מוצעת של 36 אחוזים בשכר המורים. היקף המשרה השבועי של מורה בבית ספר יסודי יהיה 36 שעות, מתוכן 26 שעות לימוד פרונטאליות בכיתה, חמש שעות פרטניות עם תלמידים וחמש שעות שהייה נוספת בבית הספר.
החידוש העיקרי של ההסכם הסופי הוא בסיכום מול חטיבות הביניים, שם היקף המשרה הוא 36 שעות, מתוכן 23 שעות פרונטאליות, ארבע שעות פרטניות ותשע שעות שהייה נוספות בבית הספר.
בתשעת החודשים האחרונים נערך משא ומתן על הפרטים הקטנים בהסכם. בשנה הבאה צפויים להצטרף 400 בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים, בהן תיושם הרפורמה.
כמו כן עדיין מתנהל משא ומתן עם ארגון בתי הספר העל יסודיים, בראשותו של רן ארז, בכדי לצרף גם אותם להסכם הסופי.
ההסכם שנחתם עם הסתדרות המורים עלול ליצור בעייתיות מסוימת בחטיבות הביניים, בהם מלמדים מורים הן מהסתדרות המורים והן מארגון המורים העל יסודיים, שכן ההסכם הסופי נחתם כרגע רק עם ההסתדרות. גורמים באוצר מאמינים כי הדבר ייצור לחץ על ארגון המורים למהר ולחתום על הסכם.
"טובת התלמידים עמדה לנגד עינינו"
וסרמן: "זהו אירוע היסטורי, אחרי 60 שנות קיום, הסתדרות המורים הצליחה ביחד עם המדינה לשים את החינוך בראש סדר העדיפויות הלאומי ולשפר את מעמד המורה, שכרו ותנאי עבודתו. לאחר חודשים רבים של משא ומתן עיקש הצלחנו להגיע להסכמות עד כדי חתימת הסכם כאשר טובת המורים והתלמידים עמדה לנגד עינינו".
לדברי הממונה על השכר באוצר ומי שהוביל לחתימת ההסכם, אלי כהן: "צלחנו את כל המהמורות וגישרנו על פערים עד לכדי חתימת רפורמה חדשה למערכת החינוך. וסרמן היווה לאורך כל הדרך שותף אמיתי שראה את טובת המורה והתלמיד. מדבר בהסכם היסטורי לאחר שבמשך שנים נעשו ניסיונות רבים לכונן רפורמה במערכת החינוך".
שרת החינוך, יולי תמיר, בירכה גם היא על הסיכום הרשמי. " שמונה-עשר חודשים של משא ומתן אינטנסיבי הגיעו לסיכום ולחתימה על הרפורמה בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים. החתימה תאפשר למערכת החינוך לעבור לשלב הבא והמשמעותי של הטמעת הרפורמה בבתי הספר והיערכות מיטבית לשנת הלימודים הבאה".